Sterownik 105C bez procka? Może MR2007?

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Barba

Sterownik 105C bez procka? Może MR2007?

Post autor: Barba »

Hejka,

Mam zagwozdkę (przepraszam za niewiedzę) czy tego typu sterownik (tani) dostępny np. w Mhunt ma stabilizacje prądu i ochronę ogniwa czy take rzeczy implementuje się w procesorek?

Ewentualnie drugie pytanie czy MR2007LV od Mr Elektronik ma ochronę ogniwa czyli wyłączy się dla <4,5V? "...Napięcie zasilania : 4,5-38VDC..."
Ostatnio zmieniony czwartek 14 lut 2013, 20:38 przez Barba, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Do tego z Mhunt, trzeba ogniwo zabezpieczone. Ma stabilizację, ale nie ma ochrony ogniwa.
Barba

Dzięki. Czyli odpada. Ciekaw jestem MR Elektronika bo niby używałem ich sterowników ale do zastosowań sieciowych. Teraz potrzebuję Maga dostosować jako EDC i szukam 1 trybowca.
Awatar użytkownika
tomeksz68

Re: Sterownik 105C bez procka?

Post autor: tomeksz68 »

Witam
Barba pisze:Hejka,

Mam zagwozdkę (przepraszam za niewiedzę) czy tego typu sterownik (tani) dostępny np. w Mhunt ma stabilizacje prądu i ochronę ogniwa czy take rzeczy implementuje się w procesorek?

Ewentualnie drugie pytanie czy MR2007LV od Mr Elektronik ma ochronę ogniwa czyli wyłączy się dla <4,5V? "...Napięcie zasilania : 4,5-38VDC..."
A dla czego nie ten z prockiem?
http://www.mhunt.pl/sterownik-do-latark ... 4a-3-tryby

pozdr. Tomek
Barba

Wcześniej myślałem nad oszczędnościami ale już się wyleczyłem. Koszta zabezpieczonego ogniwa są spore. Nie mam ogniw 18650 i ładowarki.

Odpowiedni sterownik od MR Elektronika MR2007V to 58pln + wysyłka. Przy czym dla 4xAA 1.2V się tylko sprawdzi. Aku Sanyo mam dużo za to. (piekielny Garmin)

Jutro odbieram maga ze skracania i zobaczymy ile zostanie kasy na diodę i sterownik. Albo zestaw na 18650 albo 4xAA.
DNF

Post autor: DNF »

To nie jest napięcie odcięcia, tylko napięcie zasilania. Z powodu rozrzutu, to napięcie może się trochę różnić,
do tego poniżej tego napięcia może też sterownik jeszcze chwile pracować, z tym, że mało stabilnie.
Pewne zabezpieczenie mr.elektronik Ci zrobi za parę groszy jako płytkę, którą dokłada się do tego drivera, a i tryby może dodać :)
Barba

Napięcie odcięcia jest 3,7V więc ujdzie. Potem wzbudzenie >4V. Według zapewnień i karty katalogowej. Zobaczymy, potestujemy. Światełka strasznie wciągają. Kilka koncepcji na raz sie rodzi tylko czasu brak.
ODPOWIEDZ