Oświetlić strych
Jak to jakie kable ? Zwykły przewód 2 żyłowy. Będziesz w ogóle w stanie przylutować te dwa przewody do taśmy, potem to odpowiednio zaizolować i nie pomylić + z - podłączając to do akumulatora ?
Ostatnio zmieniony środa 06 lut 2013, 15:44 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
ILPT
Witam
Pozdrawiam
Nie wiem czy wiesz, ale neonówki to sie np. stosuje do podświetlania włączników w przedłużaczach itp.Ttoomek pisze:Mi chodzi o taką moc jak ma neonówka
Ani Yoytube, ani FB itp. nie traktuj jako bazy wiedzy, zaręczam, że 5 m taśmy takiej jak była polecana, wystarczy w zupełności.Ttoomek pisze:a prawdę mówiąc to na youtube dziwnie to wygląda
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Ttoomek, jeśli masz zamawiać z PL to już lepiej od chińskich braci. Na pewno taniej, przesyłka za free tylko trzeba poczekać bo teraz nowy rok mają.
Pozdrawiam
kambal zwany Kamilem Convoy M1
kambal zwany Kamilem Convoy M1
Na szwedzkim ebayu tak jak na każdym innym również mają taśmy LED: http://search.eim.ebay.se/?en=50&es=1&e ... strip&ect=
zed-art.co.uk
http://viewitem.eim.ebay.se/5M-Waterpro ... 03739/item
Te ledy dobre będą? Coś tanie się wydają
[ Dodano: 12 Luty 2013, 15:23 ]
Odswieżam.
Te ledy dobre będą? Coś tanie się wydają
[ Dodano: 12 Luty 2013, 15:23 ]
Odswieżam.
Ostatnio zmieniony piątek 08 lut 2013, 23:50 przez Ttoomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Możliwe, że taniej, ale by trzeba użyć pewno jakiegoś sterownika pomiędzy aku, a XB-D a taśmy led inni podali jako coś prostego do beśpośredniego podłączenia do akumulatora 12V.rrobsonm pisze:Zamiast pasków led nie taniej, z lepszą jakością światła i dłuższym czasem pracy byłoby użyć XB-D przykręconych do jakiegoś kątownika aluminiowego?
Przynajmniej tak mi się wydaje
Czytam specyfikacje tego co podałeś na aukcji.
W Polsce podawana jest moc 72W/5m, to co Ty podałeś to ok 36W/5m.
Nie wiem gdzie jest myk zrobiony, czy nasi mają te mocniejsze taśmy od chińczyków, czy u Ciebie są słabsze. A może po prostu inaczej ktoś napisał.
Tak czy inaczej to te same diody i taśmy. Jak najbardziej powinno Ci starczyć. Ja do salonu jakiś czas temu przymierzałem, to jedna taka zasilana z modelarskiego akumulatora, czyli w okolicy 12V starczała do normalnego używania pomieszczenie w nocy. No gdyby chciał czytać czy cerować skarpetki to mało światła, ale na trening w zupełności by Ci starczyło.
W Polsce podawana jest moc 72W/5m, to co Ty podałeś to ok 36W/5m.
Nie wiem gdzie jest myk zrobiony, czy nasi mają te mocniejsze taśmy od chińczyków, czy u Ciebie są słabsze. A może po prostu inaczej ktoś napisał.
Tak czy inaczej to te same diody i taśmy. Jak najbardziej powinno Ci starczyć. Ja do salonu jakiś czas temu przymierzałem, to jedna taka zasilana z modelarskiego akumulatora, czyli w okolicy 12V starczała do normalnego używania pomieszczenie w nocy. No gdyby chciał czytać czy cerować skarpetki to mało światła, ale na trening w zupełności by Ci starczyło.