Latarka
Przydałoby się jeszcze zdjęcie diody w środku reflektorka żeby mniej więcej wiedzieć co tam jestBeata80 pisze:Wiem że używa derefight cl1 czy coś takiego.
Daleko czyli ileBeata80 pisze:Tak więc moje pytanie brzmi co możecie mi polecić by świeciło daleko.
Propozycja:
http://mhunt.pl/latarka-nitecore-explor ... -smo-860lm
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Nightmare, nie kombinuj, przecież wiesz, że pytanie "jak daleko" nie ma w tej sytuacji dobrej odpowiedzi. Po prostu daleko i tyle.
Beata80, witaj Postaramy się pomóc. Kiedy dokładnie są urodziny? Ila mamy czasu na wybieranie latarki? Wprawdzie posłałem do ludzi swojego Predatora, ale postaram się podobną latarkę zorganizować i za kilka dni umówimy się na spotkanie - pokażemy Ci kilka latarek o podobnych rozmiarach ale o różnej charakterystyce. Może się okazać, że dalej nie zawsze znaczy najlepiej. Może być tak, że lepsza będzie latarka która poświeci nico bliżej ale za to z większą ilością światła...
W tym czasie postaraj się któregoś dnia wieczorem wziąć latarkę męża i sprawdzić kilka rzeczy - na przykład jaki ma reflektor, gładki czy taki lekko teksturowany. Jeśli zdołasz, to poświeć chwilę z okna / balkonu na sąsiednie budynki / na ziemię, by ocenić jak daleko i jak jasno świeci Jego latarka. Kiedy dostaniesz do porównania inne latarki będziesz miała jakiś punkt odniesienia.
Beata80, witaj Postaramy się pomóc. Kiedy dokładnie są urodziny? Ila mamy czasu na wybieranie latarki? Wprawdzie posłałem do ludzi swojego Predatora, ale postaram się podobną latarkę zorganizować i za kilka dni umówimy się na spotkanie - pokażemy Ci kilka latarek o podobnych rozmiarach ale o różnej charakterystyce. Może się okazać, że dalej nie zawsze znaczy najlepiej. Może być tak, że lepsza będzie latarka która poświeci nico bliżej ale za to z większą ilością światła...
W tym czasie postaraj się któregoś dnia wieczorem wziąć latarkę męża i sprawdzić kilka rzeczy - na przykład jaki ma reflektor, gładki czy taki lekko teksturowany. Jeśli zdołasz, to poświeć chwilę z okna / balkonu na sąsiednie budynki / na ziemię, by ocenić jak daleko i jak jasno świeci Jego latarka. Kiedy dostaniesz do porównania inne latarki będziesz miała jakiś punkt odniesienia.
Pozdr.
Pikom
Pikom
To moja propozycja spełni twoje oczekiwania a w stosunku do tego co ma twój mąż, na tym dystansie będzie kilkukrotnie jaśniej. Wymierz tylko dobrze, latarkę masz z polskiego sklepu to będzie na gwarancji. Włącznik z przodu na pewno umili pracęBeata80 pisze:Co do świecenia to wiem na pewno że jak byliśmy na spacerku to na boisku było widać stojąc przy jednej bramce drugą.Boisko jest raczej standardowych wymiarów bo rozgrywają tu normalne mecze jakieś tam drużyny.
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Ciężko ? powiedziałbym że wręcz odwrotnie, ale możliwe że kwestia indywidualnych przyzwyczajeńBeata80 pisze:ciężko jest włączyć latarkę trzymając jedną ręką gdy przycisk jest z przodu.
Aż jestem zdziwiony, że nie ma propozycji L2P od Grega. Nie wiem tylko, czy będą potrzebne jakiekolwiek inne tryby, niż 100%. Może się wydawać, że świeci trochę za szeroko, ale z powodzeniem z pistoletem można używać.
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=5861
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=5861
Hehe skierowałbym inaczej dłoń, ale nie powiem ci bo nie używam takich paproszków W moim przypadku wygodniejsze są włączniki z przodu. A z ciekawostek to przecież najczęstszą latarką policyjną były magi które się włączało z przodu:PBeata80 pisze:Jak indywidualnych przyzwyczajeń trzymając broń w prawej ręce latarka jest w lewej i zazwyczaj
OK, jesli ma być anonimowo to niech będzie
Teraz dwie uwagi - Predator to nie taka całkiem mała latarka, przynajmniej w okolicach głowicy. Przyznam, że myślałem o tym by pokazać Ci do porównania Predatora i SolarForce L2P. Rzecz w tym, że Predator ma prawie na 4 cm szeroką głowicę (39,5mm) a SolarForce L2P to 32mm więc swobodniej wchodzi do kieszeni kamizelki. Podobnie porównanie długości - Predator 155mm a SF L2P 138mm.
Do tego W SF L2P możesz stosować różne moduły - z reflektorem SMO i OP i różnymi diodami wymiennie.
Za to Predator zrobi zdecydowanie większe wrażenie, zwłaszcza w wersji ze złoconymi końcówkami którą wskazałaś Wiesz, że są też czarne i srebrne? Może do pracy w terenie bardziej wskazane?? Ale to już kwestia gustu
Teraz dwie uwagi - Predator to nie taka całkiem mała latarka, przynajmniej w okolicach głowicy. Przyznam, że myślałem o tym by pokazać Ci do porównania Predatora i SolarForce L2P. Rzecz w tym, że Predator ma prawie na 4 cm szeroką głowicę (39,5mm) a SolarForce L2P to 32mm więc swobodniej wchodzi do kieszeni kamizelki. Podobnie porównanie długości - Predator 155mm a SF L2P 138mm.
Do tego W SF L2P możesz stosować różne moduły - z reflektorem SMO i OP i różnymi diodami wymiennie.
Za to Predator zrobi zdecydowanie większe wrażenie, zwłaszcza w wersji ze złoconymi końcówkami którą wskazałaś Wiesz, że są też czarne i srebrne? Może do pracy w terenie bardziej wskazane?? Ale to już kwestia gustu
Pozdr.
Pikom
Pikom
Coś pomiędzy L2P a predatorem : http://mhunt.pl/latarka-nitecore-mt26-xm-l-u2-smo-800lm
Stare dobre czasy takim magiem 4d mogłeś się skutecznie bronić a teraz możesz straszyć gimnazjalistów koronką taktycznąmick1 pisze:Magi były najpopularniejsze, ale popatrz na wagę.