OLEDy w samochodach

Wszystko co świeci na czterech kółkach;)
tnt_gt

OLEDy w samochodach

Post autor: tnt_gt »

GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Kosmicznie to wygląda ale podoba mi się, tylko pewnie cena zabójcza dodatkowo bał bym się że mi wykręcą tym bardziej że zwykłe lampy kradną a co dopiero taką technologię.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
wikrap1
Kontakt:

Post autor: wikrap1 »

Można kierowcy za nami wyświetlać film co by w korku się mniej stresował. A mniej zestresowany kierowca to mniej wypadków, czyli to podchodzi pod zwiększanie bezpieczeństwa :roll:
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

wikrap1 pisze:Można kierowcy za nami wyświetlać film
...a potem ten zamiast po dziecko do przedszkola pojedzie zaaferowany za nami :mrgreen:
Ładne mi mniej wypadków jak będzie na ulicy pełno ruchomych obrazów. Ja i tak wściekły jestem na oczojebne za przeproszeniem i wszędobylskie ekrany led przy drogach :evil:. Nie ma to nic wspólnego z bezpieczeństwem a wręcz przeciwnie, odciąga uwagę od drogi....psuje "nocne widzenie"
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Dla mnie przerost formy nad treścią. Jedziesz we mgle, tylne postojowe dziwnie mruga i nie wiesz czy auto przed tobą pali się czy to jakaś dziunia z dyskoszki remizowej wraca... Lepiej niech audi zajmie się typowym oświetleniem i dopracuje tylne światła stopu w swoich obecnych audi bo zastosowane ledy silnie oślepiają...
ILPT
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Dla mnie coś takiego w aucie to gadżet w stylu podświetlanych od dołu progów, projekcji laserowej wideo na felgach w czasie jazdy itp. Tzw. "tuning rolniczy".

P.S.
Bez urazy dla rolników, sam zajmuję się miedzy innymi uprawą krzewów :)
Awatar użytkownika
Kazik

Post autor: Kazik »

Dla mnie przekombinowane i niezbyt budzące zachwyt. Zdecydowanie bardziej podobaja mi się tylne światła z Aventadora czy nowego Mustanga - również mają sekwencyjne kierunkowskazy, a przy tym natywnie wyglądają lepiej niż taki nijaki panel.
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

To tylko prototypy z innym zastosowaniem OLEDów.
Druga sprawa, że na targach trza pokazać coś innowacyjnego, więc są OLEDy, bo w ostatnim czasie są na topie.
Ciekawe rozwiązania, a czy przejdą do seryjnej produkcji, czas pokaże.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
ODPOWIEDZ