Co sobie ostatnio kupiliście?
Zrobić zrobię, choć to cudo jest bardzo dziwne...ma 9 akumulatorów 18650...Nie mam za cholerę pojęcia jak to jest połączone. Z pakietu wychodzą 4 przewody. Napięcie na pakiecie to 12,43V ale nijak ma mi się to do 9 akumulatorów...
Pakiet w koszulce termo do tego przyklejony czymś niesamowicie mocnym, więc narazie wiele nie kombinowałem.
Pierwszy test to naładowanie całości i podłączyłem do lapa - aktualnie lapek Asus, 17 cali, C2D P7350, ATI 3470, 320GB + ekran na 40% + włączone WiFi + radio online poprzez winampa + GG + FF i lapek działa już godzinę a bateria wskazuje że pozostało jej 60% (napięcie ustawione na 19V).Nie jest źle, choć fabryczna bateria 5200mAh i 14,8V (dane z baterii) daje rady nawet 4 godziny, jednak tam chyba jest inny system zasilania - inne przetwornice itd (step down) a tutaj mamy step up, potem stepdown i straty gotowe
Pakiet w koszulce termo do tego przyklejony czymś niesamowicie mocnym, więc narazie wiele nie kombinowałem.
Pierwszy test to naładowanie całości i podłączyłem do lapa - aktualnie lapek Asus, 17 cali, C2D P7350, ATI 3470, 320GB + ekran na 40% + włączone WiFi + radio online poprzez winampa + GG + FF i lapek działa już godzinę a bateria wskazuje że pozostało jej 60% (napięcie ustawione na 19V).Nie jest źle, choć fabryczna bateria 5200mAh i 14,8V (dane z baterii) daje rady nawet 4 godziny, jednak tam chyba jest inny system zasilania - inne przetwornice itd (step down) a tutaj mamy step up, potem stepdown i straty gotowe
ILPT
3S3P? 4 przewody pasują a napięcie na celę wychodzi 4,14Vskaktus pisze:Zrobić zrobię, choć to cudo jest bardzo dziwne...ma 9 akumulatorów 18650...Nie mam za cholerę pojęcia jak to jest połączone. Z pakietu wychodzą 4 przewody. Napięcie na pakiecie to 12,43V ale nijak ma mi się to do 9 akumulatorów...
Faktycznie, masz rację. Tłumaczyło by to też dodatkowe dwa przewody, dzięki którym mamy możliwość balansowania każdego z 3 pakietów poprzez elektronikę...megabit pisze:3S3P? 4 przewody pasują a napięcie na celę wychodzi 4,14Vskaktus pisze:Zrobić zrobię, choć to cudo jest bardzo dziwne...ma 9 akumulatorów 18650...Nie mam za cholerę pojęcia jak to jest połączone. Z pakietu wychodzą 4 przewody. Napięcie na pakiecie to 12,43V ale nijak ma mi się to do 9 akumulatorów...
Aktualnie lapek pracuje 1 godzinę 8 minut i pozostało 50% pojemności akumulatora.
ILPT
Chyba znacznie taniej byłoby kupić drugą nową baterię do laptopa
Parametry tego urządzenia są bardzo przeciętne jak na cenę 450 zł...
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Tylko pytanie kto tyle wydał na taki akumulator ? Ja na pewno niegreg pisze:Chyba znacznie taniej byłoby kupić drugą nową baterię do laptopa
Narazie test przerwany. 1 godzina, 15 minut, 50%, po wyłączeniu lapka stan wzrasta do 60% co raczej jest normą. Jutro rozładuję akumulator w pełni i zobaczymy ile w sumie pociągnie.pier pisze:Żeby nie było tak jak w moim tablecie z biedronki, niby wskazuje jeszcze ponad 25% a za chwilę sru i wyłącza się.skaktus pisze:Aktualnie lapek pracuje 1 godzinę 8 minut i pozostało 50% pojemności akumulatora.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 11 lut 2013, 20:10 przez skaktus, łącznie zmieniany 1 raz.
ILPT
Jeszcze lepsza sytuacja. EEE PC 1000H od Asusa. Po 3,5 godziny lapek dochodzi do 0% i przechodzi w stan uśpienia. Po wybudzeniu działa jeszcze od 40 do 50 minut. Asus stwierdził że tak czasem jest...ElSor pisze:To u mnie z zamiennikiem jest jeszcze inaczej. Pokazuje 0% a mam jeszcze ~5 minut działania.
ILPT
Witam
Żeby tak mnie ktoś pokochał oprócz pana z PP, który to w prezencie dał mi dzisiaj rachunek z PGNiG .
Chyba się pochlastam
Za to całe zło, które mnie dzisiaj spotkało kupiłem sobie płyn do dezynfekcji organizmu, a co sobie będę żałował
pozdr. Tomek
Nightmare ale ten pan z PP [Św. Walenty] musi Cię kochać, że przyniósł tyle dobra .Nightmare pisze:Św. Walenty mnie odwiedził czyli Pan z PP
Obrazek
Żeby tak mnie ktoś pokochał oprócz pana z PP, który to w prezencie dał mi dzisiaj rachunek z PGNiG .
Chyba się pochlastam
Za to całe zło, które mnie dzisiaj spotkało kupiłem sobie płyn do dezynfekcji organizmu, a co sobie będę żałował
pozdr. Tomek
Metalowe wykałaczki dla robotów
Przy driverach masz identyczne "patyczki".
Przy driverach masz identyczne "patyczki".
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
http://uk.farnell.com/bonkote/bon102/fl ... /dp/500896Nightmare pisze: Nightmare, co to jest na samym dole pod odsysaczem cyny?