Rozważania językowe

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
licha89

Rozważania językowe

Post autor: licha89 »

Temat wydzielony z Fenix TK75

Jak jesteś Polakiem, Jak piszesz na POLSKIM forum to filmiki wrzucaj po POLSKU :) bo to trochę żenujące :) A co do latarki to piękna ta bestia i sam mam na nią ochotę :P :twisted:

Edit Pyra
Ostatnio zmieniony sobota 09 lut 2013, 12:18 przez licha89, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bassmatt

Post autor: bassmatt »

Żenujące jest nie znać j.angielskiego, którym posługuje się większość ludzi na naszej planecie. Youtube to nie polski portal, a ten tak. Latareczka to faktycznie piękna bestia :)
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

bassmatt pisze:Żenujące jest nie znać j.angielskiego
Znam francuski, niemiecki, rosyjski nie czuję zażenowania
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Awatar użytkownika
licha89

Post autor: licha89 »

Hihi wiedziałem, że będzie awantura :P oj tam oj tam :D będą jakieś foto z terenu ?

Coś czuję, że znowu kase muszę wydać a moja mnie z domu wyrzuci :P

P.S. Ja nie znam polskiego a jakoś piszę po polsku i mówię hehe :mrgreen:
kambal

Post autor: kambal »

Jeśli już musisz po inglisz, to chociaż wyraźnie i do mikrofonu. Nawet znając angielski robiąc maks głośno ciężko zrozumieć co mówisz, no może oprócz "turbo"
Pozdrawiam
kambal zwany Kamilem Convoy M1
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
bassmatt pisze:Żenujące jest nie znać j.angielskiego, którym posługuje się większość ludzi na naszej planecie.
Trzeba rozróżnić posługiwanie się od znajomości, bo tu dane są rozbieżne, a żenująca jest taka postawa wobec innych, a nie nieznajomość czegokolwiek.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
robertgl17

Post autor: robertgl17 »

Taki cytat znalazłem

""Chiny

Czy wiesz, że:

• Językiem którym posługuje się największa liczba ludzi na świecie jest język chiński 1,055 mln (angielski 760 mln)."
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Rozważania niezwiązane z tematem wydzieliłem tutaj.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
bassmatt

Pyra pisze:Witam
bassmatt pisze:Żenujące jest nie znać j.angielskiego, którym posługuje się większość ludzi na naszej planecie.
Trzeba rozróżnić posługiwanie się od znajomości, bo tu dane są rozbieżne, a żenująca jest taka postawa wobec innych, a nie nieznajomość czegokolwiek.

Pozdrawiam
Witam,

zareagowałem tak, gdyż zostałem skrytykowany za używanie obcego języka. Chciałem by każdy zrozumiał owy filmik, a koresponduję z ludźmi z całego świata, więc postanowiłem powiedzieć kilka zdań nie po naszemu. Dla dających mi rady odnośnie głośności nagrania :arrow: W opisie filmiku tłumaczę czemu mówię cicho. Mając malutkie dziecko za ścianą o północy nie da się mówić normalnie ;) Wszystko wystarczająco słychać, sprawdziłem.
Fotki porównawcze będą niebawem.
lucky

Post autor: lucky »

Pyra pisze:Trzeba rozróżnić posługiwanie się od znajomości, bo tu dane są rozbieżne, a żenująca jest taka postawa wobec innych, a nie nieznajomość czegokolwiek.
Dokładnie, idąc tym tropem każdy z nas powinien czuć zażenowanie bo zawsze znajdzie się jakaś osoba, która wytknie nam, że czegoś nie rozumiemy. Np. większość z nas pewnie nie zna chińskiego ;)
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

Witam

Moi rodzice urodzili się w latach 40-tych jak i miliony żyjących innych Polaków, W tych latach w żadnej szkole nie uczono angielskiego ani żadnego innego języka obcego oprócz ówczesnego rosyjskiego. Więc kilka milionów rodaków powinno być zażenowanych:?: To chyba jakaś niedorzeczność :!: :!: :!: Też nie wiele wiedzą o informatyce i wielu innych rzeczach, które nie były dostępne w latach ich młodości. Czyli mamy społeczeństwo zażenowane na śmierć. Bo zawsze ktoś nie wie, nie zna, nie umie czegoś...

pozdr. Tomek
Awatar użytkownika
bassmatt

Widzę, że nie zostałem chyba zrozumiany właściwie. Napiszę może inaczej. Załóżmy więc, że znam język chiński i zrobiłem filmik powiedziawszy kilka zdań w tym języku. Czy byłoby to żenujące jak to nazwał prowokator całej tej dyskusji... ? I don't think so. Tutaj piszmy po polsku co większość z nas czyni. Na youtube nie obowiązuje konkretny język zatem dyskusja wydaje się być bezprzedmiotwa. Pozdrawiam i nikogo nie dyskryminuję, o to samo proszę innych światełkowiczów.

over & out
lucky

Post autor: lucky »

bassmatt pisze:Widzę, że nie zostałem chyba zrozumiany właściwie.
Acha...
bassmatt pisze: Żenujące jest nie znać j.angielskiego, którym posługuje się większość ludzi na naszej planecie
Naprawdę uważasz, że to zdanie zostało niewłaściwie zrozumiane?
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

lucky, kończymy, bo się atmosfera psuje.....
A kolegę Bassmatt proszę o uważniejsze dobieranie słów....
Zablokowany