Szukam taniego gigbitowego przewodowego routera, może być używany.
Na chwilę obecną w cenie ok. 200 i niżej znalazłem tylko to:
- Tp-Link TL-WR1043ND - bezprzewodowy router 10/100/100 z WiFi 300Mbps (mam taki w domu i spisuje się super) link
- Mikrotik RouterBOARD 750GL link
Ma ktoś jakieś inne propozycje ?
Przewodowy router z Gigabit LAN
Re: Przewodowy router z Gigabit LAN
Ma super wsparcie dla openwrt - bardzo go polecam.tOmki pisze:- Tp-Link TL-WR1043ND - bezprzewodowy router 10/100/100 z WiFi 300Mbps (mam taki w domu i spisuje się super) link
Jak chcesz lepiej (i niedużo drożej) to zainteresuj się tp-linkami z dwoma radiami (np. tl-wdr4300), to daje znacznie więcej możliwości.
Re: Przewodowy router z Gigabit LAN
Fajny, ale o stówę droższy.neutrinus pisze:Jak chcesz lepiej (i niedużo drożej) to zainteresuj się tp-linkami z dwoma radiami (np. tl-wdr4300), to daje znacznie więcej możliwości.
Na łączności bezprzewodowej mi nie zależy, bo aktualnie sprawę rozwiązuje mi TL-WR-1043ND.
Plan jest taki że mam 2-poziomowe mieszkanie, router stoi u góry (ponieważ tam ma doprowadzony modem z kablówki), a chciałbym polepszyć sygnał wifi.
Dlatego chcę router bezprzewodowy przenieść na dół, na na górze dać tylko przewodowy router.
Z sieci wifi na górze bardzo rzadko korzystam.
Jest jeszcze jedna opcja:
router (TL-R402M) + switch gigabit (TL-SG1005D - 5-portów lub TL-SG1008D - 8 portów)
Ale to ostateczność.
Pojawił się na aukcjach używany Netgear WNDR4000. Używam takiego w domu od ponad roku. Posiada bardzo rozbudowaną konfigurację, dobrze radzi sobie z gigabitową siecią, a do tego ma dobre WiFi.
Ostatnio zmieniony czwartek 07 lut 2013, 19:16 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
Moje oświetlenie rowerowe: (3+2)xXML z przodu + 2xXP-E z tyłu + gorące obręcze + bidon z prądem + rozświetlona przyczepka