Oświetlić strych
A czas działania jak będzie targał 4 razy w tygodniu aku na strych ktoś się zainteresujemacgap90 pisze:A jak by kolega sobie zamontował HID-a 35W wyjdzie go dużo taniej niż taśma ledowa, a światła będzie dużo więcej (pytanie tylko czy nie za dużo) do tego jakiś reflektor z golfa 2 czy innego sprzęta zakupiony na szrocie.
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
http://www.jula.se/led-list-120-lm-420044
znalazlem takie cos, a tutaj tlumaczenie ze szwedzkiego na polski:
Z 30 sztuk. LED emitujących ciepłe białe światło. Tylko do użytku wewnętrznego. Maksymalna długość przedłużenia do transformatora: 5 m 230/12 V transformator i przełączniki sa w pakiecie. Długość kabla: 2 m Moc: 2 Power A.: 2,4 W Strumień świetlny: 120 lm. 2700 K. Waga: 1,5 kg. Długość: 500 mm.
Nada sie?
@edit, 50cm to za malo, wyszlo by mnie to ponad 500zl...
Moglibyscie wstawic foto jakie to diody powinny byc?
znalazlem takie cos, a tutaj tlumaczenie ze szwedzkiego na polski:
Z 30 sztuk. LED emitujących ciepłe białe światło. Tylko do użytku wewnętrznego. Maksymalna długość przedłużenia do transformatora: 5 m 230/12 V transformator i przełączniki sa w pakiecie. Długość kabla: 2 m Moc: 2 Power A.: 2,4 W Strumień świetlny: 120 lm. 2700 K. Waga: 1,5 kg. Długość: 500 mm.
Nada sie?
@edit, 50cm to za malo, wyszlo by mnie to ponad 500zl...
Moglibyscie wstawic foto jakie to diody powinny byc?
Ostatnio zmieniony środa 06 lut 2013, 09:16 przez Ttoomek, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja wiem że już późno i że się ciężko czyta, ale napisałem 5m 300 LED 5050, starczyło wpisać na allegro. Ale proszę, może coś takiego. Tylko pytanie czy tylko Ty masz klucz od strychu, czy ktoś z ostatniego piętra nie zainteresuje się hałasami z góry? Popieram takie działanie, ale może jednak lepiej było by się zapytać najpierw a później działać? Rozmawiałeś z rodzicami o tym?
HIDa bym odpuścił, strasznie dużo UV z nich z tego co czytałem na forum.
HIDa bym odpuścił, strasznie dużo UV z nich z tego co czytałem na forum.
Widzę że kolega mimo propozycji pcha się dalej w swoje bajery. Tasmy kupisz taniej na allegro. Akumulator im starszy tym gorzej będzie pracował, a to że akku jest cięzkie to nie powinno być dla autora problemem - przecież idzie na siłownię więc niech to potraktuje jako rozgrzewkę
HID 35W to nie głupi pomysł, pod warunkiem że będzie to barwa 4300 oraz to że palnik zostanie umieszczony w lampie, najlepiej typowej halogenowej na żarówkę 400W + gruba szyba - HID ma wysokie promieniowanie UV więc bez szyby może zaszkodzić oczom.
HID 35W to nie głupi pomysł, pod warunkiem że będzie to barwa 4300 oraz to że palnik zostanie umieszczony w lampie, najlepiej typowej halogenowej na żarówkę 400W + gruba szyba - HID ma wysokie promieniowanie UV więc bez szyby może zaszkodzić oczom.
ILPT
Jeszcze nie rozmawilem, myślę że chalasu nie będzie bo nie trenuję siłowni a boks, poskakać na skakance, a reszta nie będzie aż tak chalasowac bo nie będę rzucał ciężarami itp.
Mieszkam w Szwecji, i sprobouje tutaj takie ledy znalesc choć szczerze to wątpię że takie tu znajdę
PS. jestem w szkole na kompie i nie mogę ustawić polskich znaków.
Mieszkam w Szwecji, i sprobouje tutaj takie ledy znalesc choć szczerze to wątpię że takie tu znajdę
PS. jestem w szkole na kompie i nie mogę ustawić polskich znaków.
Ostatnio zmieniony środa 06 lut 2013, 15:42 przez Ttoomek, łącznie zmieniany 1 raz.