Latarka do 100zł na AA lub do 100zł na 18650 z ładowarką

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
0612 pisze:Pozostało mi zadać tylko pytanie która bardziej oświetli punkt np. dziczka tak na 80metrze, ...
Z Elumy na pewno światła będzie mniej, ale za to wykonanie ma lepsze.
Aby wykonać zdjęcie "dziczka" na 80m potrzebujesz chyba czegoś więcej niż C2...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

I to chyba dużo większego. Popatrz na to zdjęcie:
Obrazek
ISO3200, f/1.4 i czas 1/80 oświetlenie HID 35W (ok 3000lm), do ściany 105m.
Czas otwarcia migawki powinien wystarczyć jeśli obiektyw ma stabilizację i dziczek pozuje do zdjęcia, przysłona f/1.4 w teleobiektywach jest nie do osiągnięcia, min f/2.8 (chyba, że wygrałeś w lotka i masz np 200mm f/2.0), ISO3200 można w nowych konstrukcjach podkręcić jak dla mnie do ok ISO25.000 i mieć w miarę dobre zdjęcie. Pytanie czym pstrykasz foty i czy nie lepiej będzie użyć lampy błyskowej o liczbie przewodniej 58-60, tyle, że wtedy na 99% ujrzysz na zdjęciu powietrze, jak tutaj:
Obrazek
Awatar użytkownika
greg
Kontakt:

Post autor: greg »

Pyra pisze:Aby wykonać zdjęcie "dziczka" na 80m potrzebujesz chyba czegoś więcej niż C2...
Prawdopodobnie aby "zdjąć dziczka" przydało by się coś z długą lufą... ;)
0612

Post autor: 0612 »

Nie no panowie, nie o takie "fotografowanie" mi chodziło. Wprost nie napiszę bo mnie "animals" zlinczuje. Dodam tylko że wszystko odbywa się legalnie.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
No i tym samym dobry żart grega okazał się nie być żartem :wink:
C8 w takim razie sobie poradzi, nawet lepsza byłaby wersja z diodą XR-E, bo pójdzie więcej w spota i mniej w spilla.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
No tak.... uważam, że prawdziwy myśliwy, to na dzika powinien iść z nożem, ewentualnie z włócznią... :twisted: reszta to cieniasy... :lol:

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
lucky

Post autor: lucky »

Pyra pisze:No tak.... uważam, że prawdziwy myśliwy, to na dzika powinien iść z nożem, ewentualnie z włócznią... :twisted: reszta to cieniasy... :lol:
Prawdziwy myśliwy nie zabiera broni nawet jak idzie polować na Grizzly:
http://www.wykop.pl/ramka/1376189/zasta ... sz-szukac/
:mrgreen:
0612

Post autor: 0612 »

Witam ponownie.
Bardzo ale to bardzo dziękuję wam za pomoc. Nabyłem UF-C8, no i jestem w szoku. Jak dla mnie ilość światła jest powalająca. Nie ma mowy o jakimkolwiek porównywaniu do "POLICE". Lampka ma 5 trybów i pamięć ostatniego. Nie pytajcie jaki driver, bo jeszcze nie potrafię rozpoznać. Zgodnie z tym co wyczytałem na forum zastosuje pastę na gwinty dla lepszego odprowadzenia ciepła (na maxa po chwili grzeje się korpus), no i w tygodniu próba polowa.
Teraz jeszcze muszę się tylko zaszczepić aby od was nie złapać wirusa -( LAMPKOWCA )- i nie krzyczeć po nocach -"Światła, więcej światła". Tylko nie wiem czy nie jest za późno, bo zaczynam się rozglądać za czymś w stylu EDC.
Jeszcze raz dziękuję.

p.s.
Temat polowań : włócznią - nożem - zębami, pozostawię bez komentarza.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

0612 pisze:Teraz jeszcze muszę się tylko zaszczepić aby od was nie złapać wirusa -( LAMPKOWCA )- i nie krzyczeć po nocach -"Światła, więcej światła". Tylko nie wiem czy nie jest za późno, bo zaczynam się rozglądać za czymś w stylu EDC.
Niestety nie ma na to skutecznej szczepionki. :twisted: Witamy w klubie :razz:
Vigo

Post autor: Vigo »

Zapomnieliśmy Kolegę ostrzec, że tego typu fora jak nasze należy bezwzględnie przeglądać w atestowanych okularach spawalniczych :!: wówczas zagrożenie infekcji zjadliwym bakcylem latarkowym (bacillus periculosum lux) można w miarę skutecznie zminimalizować. ;)

PS Teraz to już pozostaje niestety tylko kosztowne leczenie, lekarstwa są drogie (NFZ nie chce ich refundować :sad: ), a organizm szybko do nich przywyka i przestaje poprawnie reagować przez co dawkę należy regularnie zwiększać. :twisted:

___
tefawsrerges2123

Post autor: tefawsrerges2123 »

Vigo widział jak zaczynałem i zna mój przypadek :twisted: Teraz budżet na moje must buye to 1.5k mniej więcej :mrgreen: W najbliższej przyszłości kostka, niteye eye25, l2p od grega i masa innych wspaniałości. A kolega może oprócz edc szuka czegoś co da ścianę światła? A może jakaś czołówka? A co Pan powie na thrower? :twisted:
kambal

Post autor: kambal »

To i ja coś nie w temacie. Przez to forum moje studenckie konto robi się coraz szczuplejesz. Ale może lepiej niech jest to latarka niż wysoko% napoje.
Najpierw mod Walthera (dioda, driver, ogniwa), potem zamarzyło mi się coś do kluczy(Tank007 e09 plus ogniwka), w między czasie zabrali mi Walthera(ojciec powiedział, że jak mu coś kupie to mi odda, dostanie taniego zooma) a teraz chce dużo światła i z fasttecha idzie convoy M1, a w niędzy czasie ogniwa od woytazo. W sumie ok 250zł:P a ja biedny student:)
Wiem, że niektóre Wasze latarki są tyle warte ale dla mnie to już sporo. Mam nadzieje, że dziewczyna nie dowie się ile to kosztowało. A jak pytaja w domu co i za ile to mówię że od chińczyka i że promocja:)
tefawsrerges2123

Ja jak mówię mamie, że kolejną latarkę zamierzam kupić, to słyszę "znowu 500zł?" :mrgreen:
DNF

Post autor: DNF »

Kambal, koniecznie proszę reckę Convoya M1 :)
tefawsrerges2123

Kompletnie nie umiem robić wykresów i pomiarów napięć, ale też wrzucę coś jak niteye'a zanabędę.
ODPOWIEDZ