Witam wszystkich fanów światełek.
Jestem tutaj świeżak. Od kilku dni poszukuję latarki dla siebie. Potrzebna mi jest ona jako lampka dla roweru i także w pracy w ciemnych wysokich pomieszczeniach. Z początku przeszukiwałem oferty na allegro i byłem gotów kupić sobie zestaw POLICE czy inny z diodą CREE Q-3 wraz z aku i ładowarką w eleganckim opakowaniu za jedyne 50 zł. Kiedy sprawdzałem opinie na temat tych latarek znalazłem to forum i dowiedziałem się czegoś na temat zawyżanych wartości w opisach i problemach z chłodzeniem. Tak więc mam prośbę do wszystkich obcykanych co sądzicie o TYM:
http://allegro.pl/show_item.php?item=2999264673
Moja pierwsza latarka
Wiem. Mam taki akumulatorek. Po przemierzeniu go miernik wskazał niecałe 3 V. Ładowarki brak, bo zapodziała się po przeprowadzce. Będę musiał coś kupić. Najlepiej z ładowarkę z aku.
[ Dodano: 5 Luty 2013, 15:29 ]
Aukcję wygrałem. Teraz muszę czekać na moją pierwszą poważną latarkę. Mam pytanko, bo aku które miałem 18650 jest bez folii (izolacji), czy może ono być?
Dzisiaj w pracy rozebrałem baterię z mojego popsutego laptopa Fujitsu-Siemens Amilo PA1538. Wcześniej ją naładowałem w laptopie i po wyjęciu ogniw zmierzyłem ich napięcie równo 4,10V każde. Chyba będę mógł je zastosować do mojej latarki tym bardziej, że ma zabezpieczenia ogniwa które daje znać o sobie przy 2,8V.
Ogniwa mają taki nadruk na sobie KCAFJ25 01668 i nadruk na foli K12A są koloru ciemny róż
No i potrzebuję ładowarki, która ewentualnie mogłaby ładować te ogniwa. Czy każda do 18650 może takie niezabezpieczone naładować ?
Przepraszam, że odbiegam od tematu> Bardzo proszę o pomoc.
[ Dodano: 5 Luty 2013, 15:29 ]
Aukcję wygrałem. Teraz muszę czekać na moją pierwszą poważną latarkę. Mam pytanko, bo aku które miałem 18650 jest bez folii (izolacji), czy może ono być?
Dzisiaj w pracy rozebrałem baterię z mojego popsutego laptopa Fujitsu-Siemens Amilo PA1538. Wcześniej ją naładowałem w laptopie i po wyjęciu ogniw zmierzyłem ich napięcie równo 4,10V każde. Chyba będę mógł je zastosować do mojej latarki tym bardziej, że ma zabezpieczenia ogniwa które daje znać o sobie przy 2,8V.
Ogniwa mają taki nadruk na sobie KCAFJ25 01668 i nadruk na foli K12A są koloru ciemny róż
No i potrzebuję ładowarki, która ewentualnie mogłaby ładować te ogniwa. Czy każda do 18650 może takie niezabezpieczone naładować ?
Przepraszam, że odbiegam od tematu> Bardzo proszę o pomoc.