Problem ze światłami dzienymi Philips

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
ptja

Post autor: ptja »

kubaswiatelka pisze:No /.../Cb radio masz bezpiecznik, jak kupiłem centralne zamki to też były bezpieczniki /.../
ale przecież takie dodatkowe światła włączasz w obwód świateł, który ma swój bezpiecznik. Czy ominąłeś go? A może po prostu był na zbyt duży prąd?
Prąd niszczący LEDy mógł być niższy niż prąd zabezpieczenia, czyli "shit happens".
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Lampy podłącza się pod stacyjkę i tak też to zrobił autor tematu więc bezpiecznik był bardzo wymagany. Pod lampy podłącza się tylko przewód sterujący wyłączaniem lamp.
ILPT
kubaswiatelka

Post autor: kubaswiatelka »

ptja pisze:
kubaswiatelka pisze:No /.../Cb radio masz bezpiecznik, jak kupiłem centralne zamki to też były bezpieczniki /.../
ale przecież takie dodatkowe światła włączasz w obwód świateł, który ma swój bezpiecznik. Czy ominąłeś go? A może po prostu był na zbyt duży prąd?
Prąd niszczący LEDy mógł być niższy niż prąd zabezpieczenia, czyli "shit happens".
Podłączyłem tak jak w instrukcji czyli + ze stacyjki, - normalnie z aku no i jeden do postojówki jako sygnał do wyłączenia ledów.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Podłączenie do stacyjki w wielu wypadkach jest błędem - wielu obciąża takimi lampami styki które są do tego nie przystosowane.
ILPT
ODPOWIEDZ