V-65C mała sesja i wnioski
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
To ja wezmę spawarkę na ten zlot jak błyśnie po oczach to po omacku będziemy chodzić . Lenin dziwne że musisz tym pilnikiem od spodu refa zdzierać, ja tylko wykręcałem moduł i było ok, jak wstawiłem R2 to bez kręcenia modułem jest dobrze, no chyba że można jeszcze bardziej skupić ten beam ale jakoś nie wydaje mi się.
Z ledowych to chyba może być to trudne (puki co za małe moce), ale z żarówkowych latarek jak najbardziej jest to możliwe:Calineczka pisze:...tylko mi drzew nie podpalać tymi mieczami świetlnymi ...
http://extreme-geek.blogspot.com/
Zastosowana tu żarówka to Osram HLX 64623, standardowo 12V puszczona na 14+V, co dało 140W mocy i ok. 4000 lumenów. Jak pisze autor standardowy MagLight 2D, ma poniżej 50 lumenów.
Flagiusz
Oj daje sie lepiej skupić Chyba nawet już przekroczyłem granice i jest za daleko lekko dioda bo promienie zaczynają sie krzyżować w odległości około półtora metra od reflektora. wieczorem jak będzie ciemno dokładnie zobaczę. Świeci już bardzo podobnie do DBSa. Gdybym nie widział w realu bym nie uwierzył
140W mocy i... tylko 4000lm wydaje się skromnym wynikiem Chyba że wydzielane ciepło jest to kluczowym elementem. HID przy tej mocy potrafi wykrzesać prawie tyle samo, tylko jeszcze z jedynka z przodudf pisze:Z ledowych to chyba może być to trudne (puki co za małe moce), ale z żarówkowych latarek jak najbardziej jest to możliwe:Calineczka pisze:...tylko mi drzew nie podpalać tymi mieczami świetlnymi ...
http://extreme-geek.blogspot.com/
Zastosowana tu żarówka to Osram HLX 64623, standardowo 12V puszczona na 14+V, co dało 140W mocy i ok. 4000 lumenów. Jak pisze autor standardowy MagLight 2D, ma poniżej 50 lumenów.
Sometimes darkness can show you the light
- Calineczka
- Kontakt:
w mojej ref też był paluchami sprawdzany
Panowie, jak bym nie mierzył mam 15-16k lux z 1m. Wydaje mi się, że dioda wchodzi max głęboko w ref, ref opiera się już o podstawę diody.Rozumiem,że trzeba zeszlifować dół reflektora żeby dioda jeszcze głebiej weszła? Jak świecę z bliska na ścianę to środek spota jest dziurawy, widac ciemne miejsca....centralnie, jak cree wejdzie głębiej to ciemny środek znika?
nawet r2 wsadziłem...i wcale nie jest jaśniej niż z Q5. Takie R2 widać...(z Lediko)...a pędzę leda jakieś 1,2A
Panowie, jak bym nie mierzył mam 15-16k lux z 1m. Wydaje mi się, że dioda wchodzi max głęboko w ref, ref opiera się już o podstawę diody.Rozumiem,że trzeba zeszlifować dół reflektora żeby dioda jeszcze głebiej weszła? Jak świecę z bliska na ścianę to środek spota jest dziurawy, widac ciemne miejsca....centralnie, jak cree wejdzie głębiej to ciemny środek znika?
nawet r2 wsadziłem...i wcale nie jest jaśniej niż z Q5. Takie R2 widać...(z Lediko)...a pędzę leda jakieś 1,2A
- Calineczka
- Kontakt:
- Calineczka
- Kontakt:
...zabawa szlifierką, czyszczenie szybki...ref niestety został zapaskudzony, bo nie wiem czym go ruszyć oprócz czystego, "specjalnego" sprężonego powietrza...
przykre, że małe chińskie rączki wszędzie wlezą...
No ale po zabawach mam 27k/1m
Panowie, nie wymyslimy nic na te aluminiowe refy?
ktoś z was próbował izopropanolem może?
p.s. to teraz świeci, wow
p.s.2. czy i u Was duzy oring na refie pęknięty?
przykre, że małe chińskie rączki wszędzie wlezą...
No ale po zabawach mam 27k/1m
Panowie, nie wymyslimy nic na te aluminiowe refy?
ktoś z was próbował izopropanolem może?
p.s. to teraz świeci, wow
p.s.2. czy i u Was duzy oring na refie pęknięty?