fenix tk35 wątpliwości czy to oryginał zdjęcia

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
bandit

Post autor: bandit »

Hm ogólnie ciężka sprawa.. Z jednej strony jest gość co wpisał w nazwie tk35 i oczywiście klon przypomina fenixa.. z drugiej w aukcji nie ma mowy, że jest to faktycznie fenix..
Jest to osoba prywatna i tak też się określa w aukcji. Jedynie dobre chęci sprzedawcy. Ale z tego co widać to rozmowy się skończyły..
Możesz brnąć w temat podróbki, klonu fenixa i tym podpierać spór w serwisie.
Ale mówiąc szczerze, słabo to widzę..
Gdyby w aukcji była nazwa "fenix" wtedy rozmowa by wyglądała inaczej..
Trochę się naciąłeś.. Taka droga nauczka, niestety..

Nawet gdy uda Ci się zablokować konto, to założy nowe.. W sumie nie wiele to zmieni dla Ciebie bo latarkę i tak będziesz miał..
Ale na pewno nie warto tego tak zostawiać.
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

Twigel pisze:sprawa na dzień dzisiejszy wygląda tak, że moje wiadomości co sprzedającego są ignorowane, pewnie znowu przeprowadzka tylko ta dłuższa, bo trwa już tydzień.
Myslałem że inaczej to załatwi po męsku ale skoro unika kontaktu a:
Skwarek_Corp : Ostatnio logował się: 29.01.2013, 23:25:15
To wal negatywa i rozpoczynaj spór, szkoda czasu marnować.
Życzę kiedyś trafienia na mnie z takim zakupem :P

A tak sobie patrzę to ww. osoba grubo ciągnie sprzęt z chin :P
Zgadnij kto to kupił :P : http://feedback.ebay.com/ws/eBayISAPI.d ... world=true
Data zakupu: Dec-18-12 14:45:13
"Wszystkie sprzedawane rzeczy posiadam od min 6 miesięcy."

Na miejscu Skwarek_Corp bym szybko z tobą załatwił to nieporozumienie
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Nightmare pisze:Wszystkie sprzedawane rzeczy posiadam od min 6 miesięcy."

Na miejscu Skwarek_Corp bym szybko z tobą załatwił to nieporozumienie

Napisał to celowo. Jak by sprzedał przed upływem 6mc to by musiał zapłacić podatek.
ILPT
Harryn

Post autor: Harryn »

Zdecydowanie wszczynaj spór na Allegro.
Kupiłeś latarkę mającą być oznaczoną symbolem TK-35, co nie miało miejsca; otrzymałeś zatem przedmiot, którego nie chciałeś wcale kupić.
Sprzedający odmówił rozwiązania umowy i wyjaśnił, że ten symbol użyty w opisie miał Ci coś zasugerować - jednak zupełnie nie rozumiesz o co mu chodzi.

O ile się nie mylę to przeprowadzenie tego allegrowego sporu jest podstawą do dalszych kroków.
Awatar użytkownika
Nightmare

skaktus pisze:Napisał to celowo. Jak by sprzedał przed upływem 6mc to by musiał zapłacić podatek.
Oryginalny sprzedawca przynajmniej w opisie ma że to dioda XM-LT6
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Awatar użytkownika
skaktus

Nightmare pisze:
skaktus pisze:Napisał to celowo. Jak by sprzedał przed upływem 6mc to by musiał zapłacić podatek.
Oryginalny sprzedawca przynajmniej w opisie ma że to dioda XM-LT6
Mi chodziło o czas, nie diodę ;)
ILPT
Awatar użytkownika
Nightmare

skaktus pisze:Mi chodziło o czas, nie diodę ;)
Wiem :P, taki mały OT :P
Awatar użytkownika
ologda

Post autor: ologda »

Jak dla mnie sprzedawca to zwykły oszust.
Nie wiem na ile Ci się chce , ale myślę ,że niestety trzeba iśc do sądu .

Na policję zgłosić oficjalnie sprawę o oszustwo ( to co sobie policjant powie to niech sobie mówi ma przyjąć zawiadomienie)
Zadzwoń do kancelarii adwokackiej dowiedz się jakie masz szanse na wygraną , jakie są koszty postępowania i trzeba go podać do sądu jeśli powiedzą ,że masz spore szanse.

Lub nic nie rób , ale takie cwaniaki jak ten będą się śmiać nam w nos .

Jest jeszcze inna wersja . zdecydowanie szybsza - masz jego adres , ja pojechałbym osobiście z nim pogadać jeśli mieszka gdzieś niedaleko .Myślę ,że szybko zgodziby się na zwrot i jeszcze zapłacił za mój czas oraz koszty poniesione przeze mnie.

Facet czyta co o nim piszemy , przecież też nie wie na kogo trafił , mało to czubków po świecie chodzi
Największa latarka świata( fotka)
4metry wysokości

Idę w stronę światła
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Taaak, dzięki Nightmare wiemy, że dostał na święta latarkę, którą sam sobie kupił 18 grudnia 2012 r i była niepotrzebna, więc po sześciu miesiącach (12 stycznia 2013 r zakończyła się aukcja, a tak na szybko nie zauważyłem kiedy zaczęła się) postanowił sprzedać zapominając, że sam sobie kupił i co sobie kupił.
Może źle oceniamy tego pana? Może na eBay'u ktoś podszywa się pod tego pana? Może to, tylko rozdwojenie jaźni?

Dzięki Nightmare za małe(?) śledztwo!
Dubito ergo sum!
Vigo

Post autor: Vigo »

No ja nie łapię tematu w sumie, sprzedający zamiast pójść na rękę niezadowolonemu z zakupu kupującemu i przyjąć zwrot (tym bardziej kiedy ten kupujący zadeklarował rezygnację ze zwrotu kosztów wysyłek), to robi jakieś problemy większe niż cała sprawa jest warta, idzie twardo w zaparte odwraca kota ogonem co sprawia, iż mamy nieodparte wrażenie, że oto udało mu się sprytnie złowić frajera i broni tej swojej zdobyczy za wszelką cenę, a coraz bardziej widać, że "skórka niewarta wyprawki" i w ten sposób może napytać sobie dużej biedy i nie mówię tu o jakichś rękoczynach (bo to dziecinada) tylko o twardym spotkaniu z US ( już chyba lepiej jednak dostać łomot :mrgreen: ) .

Rozumiem gdyby to była firma to jakieś obiekcje do przyjęcia zwrotu były by uzasadnione, niepotrzebna papierkowa robota i zamieszanie w księgowości, ale sprzedawca jak sam napisał jest osobą prywatną i wszystko zależy od jego dobrej woli której jak widać nie chce mieć.

Mam nadzieję, że sprzedawca jednak pójdzie po rozum do głowy, podliczy wszystkie za i przeciw i zachowa się fer co i jemu samemu może wyjść tylko na dobre. :idea:

PS Według Regulaminu Allegro to na sprzedawcy spoczywa bezwzględny obowiązek aby dokładnie i szczegółowo opisać przedmiot, który się sprzedaje, zatem tłumaczenie, że nie wiedział co to jest, a wydawało mu się, że to oryginał (który chyba sam kupił sobie w Chinach jako klona) jest bezsensowne i to tylko i wyłącznie jego sprzedającego wina, że wprowadził (nawet jeżeli nieświadomie) kupującego w błąd. :!:

___
Twigel

Post autor: Twigel »

czy teraz reszta broniących sprzedającego przejrzała na oczy?

ciekaw jestem czy teraz Skwarek_Corp coś odpowie na tym forum

mając takie informacje mówię z pełną odpowiedzialnością Skwarek_Corp to zwykły oszust i trzeba taki tępić

dzięki wielkie Nightmare za tego linka

a oto odpowiedz dzisiejsza po drugim meilu:
Proszę Pana.
Pan już podsumował sytuację i sprawę zakończył komentarzem:

Twigel (701) omnie.gif ( Kupujący )
Negatywny
czw 17 sty 2013 08:49:14 CET
2937338908
Pokaż

użytkownika omijać szerokim łukiem,jeżeli macie możliwość to kupcie od kogoś innego.Kupiłem towar kompletnie niezgodny z opisem,miał być nowy a nie był.Sprzedający zrobił wszystko żebym myślał że kupuje latarkę nową FENIX TK35,a kupi. używaną podróbę

Jest Program Ochrony Kupujących (POK) - spisuje się rewelacyjnie bo sam korzystałem kilka razy. Jaki problem skorzystać? Wszystkie administracje sprawy rozpatrują w ciągu 30 dni więc warto się pospieszyć bo jestem w Polsce do połowy marca.

Pozdrawiam

w tym momencie skończyłem odzywać się z kulturą do niego, oto co mu napisałem:
poczytaj i się zastanów bo jesteś zwykłym oszustem i czekam teraz na twoje ruchy pseudo prawne dotyczące zniesławienia i tym podobnych rzeczy o które mnie oskarżałeś.

kolejną sprawą jest to że twoje 6 miesięcy wzięło w łeb!

i znowu będą moje "groźby karalne" i "szantaż" bo podtrzymuje swoje decyzje o tym co zrobię jak nie dostanę kasy

http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=104682#104682
i przyjmuję na klatę wszelką krytykę za poinformowanie US o działalności oszusta Skwarek_Corp
Ostatnio zmieniony środa 30 sty 2013, 13:29 przez Twigel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
skaktus

Hahaha

http://www.ebay.com/itm/300689076431

Skwarek, teraz widać jak lecisz w gacie ;)

Powinieneś się spalić ze wstydu, na skwarek :P

PS-Do autora tematu, wyślij sprzedawcy ten link, pewnie się zdziwi.
ILPT
Twigel

Post autor: Twigel »

skaktus pisze:Hahaha

http://www.ebay.com/itm/300689076431

Skwarek, teraz widać jak lecisz w gacie ;)

Powinieneś się spalić ze wstydu, na skwarek :P

PS-Do autora tematu, wyślij sprzedawcy ten link, pewnie się zdziwi.

wysłane :mrgreen:
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Twigel pisze:i przyjmuję na klatę wszelką krytykę za poinformowanie US o działalności oszusta Skwarek_Corp
Jeśli podejście sprzedającego jest takie a nie inne, to co mam(y) krytykować. Jestem(śmy) z Tobą i po Twojej stronie. To, że wyjeżdża za granicę to nie problem dla odpowiednich organów, to raczej sprzedający powinien się pośpieszyć z załatwieniem wszelkich spraw przed opuszczeniem kraju.
Awatar użytkownika
Nightmare

Twigel pisze:czy teraz reszta broniących sprzedającego przejrzała na oczy?
Ja staram się być zawsze obiektywny myślałem że oboje weźmiecie to na klatę ale jak jedna osoba leci w kulki to trudno trzeba na swoim postawić
ODPOWIEDZ