Co do przeróbki Maga to podstawowa sprawa jest taka że P7 nie lubi soczewek, beam jest fatalny nie do użytkowania, ref SMO który jest oryginalny spokojnie nadaje się do wykorzystania i zapewni duży zasięg jednak idealnego skupienia nie da się uzyskać. Miałem w rękach ref od Maglite i robiłem z nim próby, dioda musi być umieszczona sporo wyżej niż dno refa by wszystko mogło się dobrze zogniskować, co wymaga zastosowanie elementów dorabianych specjalnie do tej modyfikacji. Druga sprawa to to że nawet jak wszystko uda się spasować w środku to w trybie max czyli koło 3A latarka popracuje około 10-15 minut i zacznie gwałtownie się nagrzewać z powodu nie do końca właściwej obudowy dla tego leda. Tu nie ma cudów ciepło należy gdzieś odprowadzać, jeżeli się tego nie zrobi po pewnym czasie jasność potrafi mocno spaść a w skrajnym przypadku można uśmiercić diodę, jeżeli zasilanie z AA to przypuszczam że driver będzie step-down co pewnie spowoduje że sam driver też się będzie nagrzewał ( czy może ma tam pracować elektronika z KAI, jeżeli tak to napisz co nie co o niej
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
). To takie szybkie skojarzenia które nasuwają mi się gdy o tym myślę, ale dla chcącego nic trudnego przy odrobinie samozaparcia być może domowymi sposobami też da się coś z tym zrobić jednak łatwo nie będzie.