SolarForce L2P body problem

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

18.3mm ma akus od Solarforce 2600mAh V3
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
Awatar użytkownika
wikrap1
Kontakt:

Post autor: wikrap1 »

Moja L2 ~18.7mm
Panasonic NCR18650A- Najwięcej udało mi się złapać 18.2mm na zgrubieniu przy plusie.
Sanyo od woytazo 18.24mm

Suwmiarka cyfrowa HG-DY064
SF L2 XM-L T5 4B
Armytek Wizard WR
Awatar użytkownika
fredek

Post autor: fredek »

Pora kończyć tą dyskusję, przy braku reakcji producenta nie ma to sensu. Zwrócę bubla sprzedawcy i kupię sobie coś innego.

Kod: Zaznacz cały

From&#58; <xxxxx.xxxxx@gmail.com>
To&#58; <sales@solarforce-sales.com>
Cc&#58; <solarforce.hk@gmail.com>
Sent&#58; Thursday, January 24, 2013 5&#58;22 PM
Subject&#58; Re&#58; Fw&#58; L2P body of a manufacturing defect

Hello

I got information, that the diameter Solarforce V3 batteries are 18.3 mm &#40;my batteries Panasonic NCR18650 are little less!&#41;
Impossible to enter into L2P body &#40;SN&#58; A13431&#41; which has a diameter of 17.8 mm.
Are you saying that all new L2P &#40;for new model number over 10000&#41; have 17.8 mm in diameter.
In my opinions are trying to cheat me. Too bad that the manufacturer &#40;solarforce.hk&#41; does not want to speak on this issue.
I suggest you should remove from your own site information that L2P body is compatible with the 18650 batteries because, given our exchange of correspondence, it is misleading and introduces customers to an error and puts the cost of returning the purchased items.
You do not want me to send the proper body L2P. I have no other choice, I will turn back the purchased goods.
Please enter the address to return the purchased goods, I'll send it to you and be waiting for a refund.

Regards&#58;
xxxxx xxxxx

PS&#58; Our correspondence has been published on the website 
http&#58;//www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=103246 if you want to add something to the discussion.  
Dzięki za pomysły i pomoc :)
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

Witam

Przykre, że tak się zakończyła ta reklamacja a tym bardziej pozostaje niesmak, że producent też tą sprawę "olał" :(

pozdr. Tomek
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Dzięki za info. Teraz wiem że SF nie warto kupować. Skopiuj linka z forum, wrzuć do translatora i wyślij sprzedawcy i producentowi - niech widzą że już stracili cześć klientów.
ILPT
Awatar użytkownika
fredek

Telenowela się z tego tematu robi, tym razem przyszły 2 odpowiedzi, pierwsza:

From&#58; <sales@solarforce-sales.com>
To&#58; <xxxxx.xxxxx@gmail.com>
Sent&#58; Friday, January 25, 2013 4&#58;27 AM

Dear friend,

Thanks for your email and nice to have a chance to serve you

WE are honest seller, we won't treat you, other we won't provide, 
option for replacement or refund to you.

This is no point for not sending you othe L2P body, and seek for your return or replacement right?

If you want, we can send you other L2P body tube, but 100% sure, they 
are the same size, you can take this option,

But we confirm they are the same size

Sorry for any inconvience caused, but we have do the best for you

Just email us if youw ant to return for refund or accpecting sending 
other L2P body

Thank you very much for your email and wish you all the best

Regards

JO

Sales team  
i druga:

From&#58; <sales@solarforce-sales.com>
To&#58; <xxxxx.xxxxx@gmail.com>
Sent&#58; Friday, January 25, 2013 5&#58;58 AM

Dear friend,

Thanks for your reading and nice to have a chance to serve you

Following up your last email

To resolve this case fast and i think testing another one is the 
fastest way to resolve the problem, i will send you a

L2P black x 1 pc fast today, see if this one will fit you

If the items is not work again, please send the 2 pc back to us, we will do a refund to you honestly

Tracking number is

RB963954771HK

www.hongkongpost.com

Thank you and please email us when you reiceve it, as we care about you

Thank you and hve a nice day

Regards

Jo

Sale Team
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

Witam
skaktus pisze:Dzięki za info. Teraz wiem że SF nie warto kupować. Skopiuj linka z forum, wrzuć do translatora i wyślij sprzedawcy i producentowi - niech widzą że już stracili cześć klientów.
Fredek w którymś poście coś nadmienił, że przesyła im link forum z naszymi komentarzami jakie zostały napisane w tej sprawie.
Wygląda jednak na to, że pomogło, tylko obawiam się jednej rzeczy aby dystrybutor nie zamówił takiego drugiego kulawego body udowadniając, że to on miał rację. A swojego klienta potraktowali należycie ;)

pozdr. Tomek
Awatar użytkownika
cudny

Post autor: cudny »

Wg mnie dojdzie to drugie body i wszystko będzie pasować ;)

Ja mam z nimi dobre wspomnienia. Raz w moim solarforce szwankował włącznik. Działał, ale czasami się zacinał i mnie to denerwowało bo nie lubię jak coś nie działa tak jak ma działać. Prawdopodobnie przygrzałem troszkę płytkę podczas lutowania zmostkowania sprężynki, ale się oczywiście nie przyznałem :D Napisałem, że nie działa włącznik i bez słowa przysłali dodatkowe dwie sztuki :D
Solarforce L2 XM-L 8xAMC
Awatar użytkownika
fredek

cudny: też mam taką nadzieję :)
Od SF kupowałem 3 razy przez sklep i 3 razy przez e-bay. Problem był raz, Skyline 1 przyszedł z obitym wyłącznikiem (fatalnie to zapakowali), wystarczył 1 email z foto uszkodzenia, w odpowiedzi dostałem numer trackingu i informację że wysłali drugi kompletny (deklarowałem, że MCU potrafię sobie przełożyć, mogli przesłać bez MCU też byłoby ok). Te Skyline to zdaje się wtedy kilka osób z forum dostało obite i albo dosyłali części ale refundowali całość - sporo osób to wtedy kupiło bo cena była bardzo atrakcyjna.

tomeksz68: link do forum dostali już 18 stycznia razem z linkiem do YT, 3 ostatnie maile pisałem też DW producenta. Sprzedawca się odzywa ale trochę dziwne rzeczy pisze, producent milczy (nie odpowiedział też na mail pisany specjalnie do niego).

Mnie trochę drażni obecne to, że z powodu niedotoczonego body muszę 6 maili pisać (siódmy do producenta), robić fotki, nagrywać filmik a sprzedawca i tak twierdzi że nowe wersje o numerkach seryjnych ponad 10000 tak mają.
Trochę mi szkoda czasu na takie zabawy ale mam nadzieję że wszystko zakończy się dobrze i dostanę body, które będzie kompatybilne z akumulatorkami 18650.

[ Dodano: 8 Luty 2013, 14:09 ]
Wygląda, że trochę więcej osób miało takie problemy, dostałem tydzień temu na YT taką wiadomość od fifiandmax:

thats unfortunate as i bought six L2P bodies all identical. i have found Solarforce very good to deal with so a replacement should be easy
Do mnie drugie body właśnie dotarło, tym razem bez niespodzianek, wszystko jest ok :grin:

----- Original Message ----- 
From&#58; <xxxxx.xxxxx@gmail.com>
To&#58; <sales@solarforce-sales.com>
Cc&#58; <solarforce.hk@gmail.com>
Sent&#58; Friday, February 08, 2013 1&#58;02 PM

Hello.

New body L2P &#40;SN&#58; A13337&#41; I just received.
It's ok, all batteries fit, tube diameter is 18.80 mm &#58;-&#41;

Do you want to get back the damage body with factory error &#40;SN&#58; A13431 - 
diameter tube&#58; 17.87 mm&#41; ?

Regards&#58;
Czekam jeszcze na info od sprzedawcy czy odsyłać mu to niedotoczone body czy zostawić sobie na pamiątkę :wink:

[ Dodano: 11 Luty 2013, 12:11 ]
Przyszła odpowiedź:

Dear friend,

Thanks for your email and nice to have a chance to serve you

Its ok, you don't need to send the defective back to us

Thank you very mcuh for your email and happy to hear that everything is 
work now~

Have a nice day and wish you all the best

Happy chinese new year~

Regards

Jo

Sales Team
No to wygląda na to, że trochę to trwało ale wszystko się pozytywnie zakończyło :grin:
ODPOWIEDZ