Tak, pod tym plastikiem jest pole stykowe na płytce drivera o które bezpośrednio oprze się plus ogniwa.zlyzka pisze:Tak, mam coś takiego. Sugerujesz, żeby ogniwo dotykało bezpośrednio do płytki drivera? Jeśli starczy ogniwa na długość to może być rozwiązanie. Tylko, że dystans ma ze 3-4mm.
Przyszło mi do głowy - bo nowa dioda przyszła w chłodniejszej temperaturze (co mi nie pasuje) - ale boję się ją ruszać, a widzę że driver jest jakby na kablu, się rusza lewo-prawo - jak go wyjąć bezpiecznie, żeby podmienić na sprawny driver który otrzymałem?
Odkręć tubę baterii od głowicy, będzie łatwiejszy dostęp.
Ten plastikowy, biały krążek można łatwo wykręcić, powinien mieć po obu stronach mosiężnego styku, symetrycznie rozmieszczone dwa otworki, wystarczy dorobić pasujący rozstawem ramion kluczyk z grubego drutu w kształcie litery "U", który wkładamy w otworki i wykręcamy.
Spróbuj usunąć ten biały dystans, metoda mniej inwazyjna niż lutowanie i wymiana drivera (na to zawsze będziesz miał czas), plastik z odbojnikiem można w każdej chwili wkręcić z powrotem, zatem warto spróbować może zadziała.
___