HID 85W wg. producenta 8.500lm
HID 85W wg. producenta 8.500lm
http://www.aliexpress.com/item/2012-Hug ... 10805.html
Wygląda nieźle, ciekawi mnie tylko czy driver jest rozbieralny, gdyby trzeba było go naprawić.
Wymiana palnika też pewnie nie będzie możliwa.
Cena do przełknięcia. Kupił już ktoś?
Wygląda nieźle, ciekawi mnie tylko czy driver jest rozbieralny, gdyby trzeba było go naprawić.
Wymiana palnika też pewnie nie będzie możliwa.
Cena do przełknięcia. Kupił już ktoś?
- smokuxx1987
Wszystko koloryzują:
1.Moc 85W a ballast pobiera 5.4 A z aku 11.1 V co daje 60 W.
2. Czas pracy 100 minut, zakładając tą cudowną pojemność aku czyli 8.7 Ah i moc 85 W to wychodzi niecała godzina pracy przy uwzględnieniu strat.
3 Zasięg już napewno nie będzie powyżej 2 km.
Robiłem ostatnio Hida i w reflektorze 11 cm średnicy 4 gł daje skupienie zapewniające zasięg 300-400 m.
W refie 6 cm rewelacji nie będzie nawet przy tych deklarowanych 85W.
Polecam zrobić samemu HID-a
Na allegro można kupić komplet 2 przetwornice + 2 palniki za małe pieniądze, co prawda chińskie, ale dobre na początek, jakaś obudowa ze " szperacza" halogenowego. i pakiet ogniw 3s3p i masz około 2 godziny pracy.
1.Moc 85W a ballast pobiera 5.4 A z aku 11.1 V co daje 60 W.
2. Czas pracy 100 minut, zakładając tą cudowną pojemność aku czyli 8.7 Ah i moc 85 W to wychodzi niecała godzina pracy przy uwzględnieniu strat.
3 Zasięg już napewno nie będzie powyżej 2 km.
Robiłem ostatnio Hida i w reflektorze 11 cm średnicy 4 gł daje skupienie zapewniające zasięg 300-400 m.
W refie 6 cm rewelacji nie będzie nawet przy tych deklarowanych 85W.
Polecam zrobić samemu HID-a
Na allegro można kupić komplet 2 przetwornice + 2 palniki za małe pieniądze, co prawda chińskie, ale dobre na początek, jakaś obudowa ze " szperacza" halogenowego. i pakiet ogniw 3s3p i masz około 2 godziny pracy.
- smokuxx1987
Co do zasięgu to nie jestem pewien, ale jak świecę po okolicznych górach to widzę, że je oświetlam na odległość 800-1000m.
Ciekawa jest jeszcze jedna rzecz. Przy tych latarkach piszą, że ballast daje AC na wyjściu. Te slimy co kupowałem dają DC (nawet po otwarciu widać, że nie ma mostka H na wyjściu). Światło powinno być bardziej jednorodne i dłuższa żywotność palnika (nie jest przegrzewana jedna z elektrod).
Ciekawa jest jeszcze jedna rzecz. Przy tych latarkach piszą, że ballast daje AC na wyjściu. Te slimy co kupowałem dają DC (nawet po otwarciu widać, że nie ma mostka H na wyjściu). Światło powinno być bardziej jednorodne i dłuższa żywotność palnika (nie jest przegrzewana jedna z elektrod).