WALLe - mocna tylna lampa rowerowa

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
cbanan

Post autor: cbanan »

Pzwmichal pisze:Czy ma ktoś problem z otwierającym się Walle-im podczas jazdy, ostatnio dwa razy go zgubiłem. Zatrzaski nie trzymają jak powinny, musiałem zastosować opaskę aby nie zgubić lampki na zawsze :(
Reklamuj Kolego. Te zatrzaski potrafią się ułamać i któregoś razu możesz lampki nie znaleźć. Mi wymienili bez problemu na nówkę sztukę :)
Pykacz .

Post autor: Pykacz . »

Pzwmichal pisze:Czy ma ktoś problem z otwierającym się Walle-im podczas jazdy, ostatnio dwa razy go zgubiłem. Zatrzaski nie trzymają jak powinny, musiałem zastosować opaskę aby nie zgubić lampki na zawsze :(
U mnie trzyma to tak mocno że mam wręcz problem z bezpiecznym (bez połamania lub zrobienia śladów na obudowie ) otwarciem lampki by wyjąć aku do ładowania . Moim zdaniem reklamuj jeśli tak się dzieje . Ja czasami jadę szybko po różnych wertepach a czasami to sobie nawet skoczę z max metra i nic jeszcze ni zgubiłem ale to może dlatego że mniejsze wibracje mam bo i koła 28cali i amortyzacja przód tył . Nie czekaj aż zgubisz na dobre i jak się słabo trzyma to zareklamuj.
czebrys

Post autor: czebrys »

Witam.
Muszę nieco odświeżyć temat z racji małej awarii mojego wallego. Od dłuższego czasu miałem z włącznika wyprowadzony kabel z microswitchem do sterowania z kierownicy i spisywało się to dobrze. Niestety ostatnio "urwało mi się" kabel i zgubiłem gumkę od włącznika.

Po chwili przemyślenia stwierdzam, że chciałbym to zrobić ponownie ale tym razem inaczej lecz potrzebna jest większa ingerencja w lampkę. Walle spisuje się świetnie, więc nie chciałbym go uszkodzić ale potrzebuję otworzyć lampkę, zdjąć "klosz" ;) i trochę pokombinować.

Czy rozbierał już ktoś porządniej to świecidełko? Da się to zrobić bez rozwalenia jej (oczywiście chciałbym tego uniknąć)?
Awatar użytkownika
bassmatt

Post autor: bassmatt »

cbanan pisze:
Reklamuj Kolego. Te zatrzaski potrafią się ułamać i któregoś razu możesz lampki nie znaleźć. Mi wymienili bez problemu na nówkę sztukę :)
Mi się zatrzaski ułamały przy pierwszej wymianie baterii czyli po jakimś miesiącu od zakupu. Kupiłem na allegro i nawet nie myślałem o reklamacji. Wiem jak to działa w Polsce, a szczególnie przy tanich zakupach na allegro i wystawieniu sobie komentarzy pozytywnych. Podkleiłem zaczepy kropelką, a poszły aż 3! To zdecydowanie najbardziej lipna część lampki, reszta jest bardzo o.k. Wytrzymało to jakiś czas, ale na wszelki wypadek od razu cienka gumka recepturka na środek przy przycisku i tak jeżdżę do dzisiaj. Poprawiałem klejenie, ale wiadomo, że to prowizorka - nie mniejsza niż to co fabryka dała. Badziewiaste zaczepy!
Lampka i światło super! Większość samochodziarzy zanim mnie wyprzedzi trzyma się o długość samochodu albo i lepiej za mną, a też czuję że niechętnie się zbliżają :mrgreen:
Polek

Post autor: Polek »

Apropo zaczepów, czemu są badziewiaste i każdemu pękają?
Właśnie przez ludzi którzy nie reklamują wadliwego produktu (i tak jest ze wszystkim w Polsce), gdyby nagle 50% ludzi reklamowało tą lampkę z pękniętymi zatrzaskami, to producent by się zastanowił, albo niebawem zwijał manatki.

(chociaż jeśli kupują to od chińczyka za 5zł to wisi im ile ludzi będzie reklamowało,bo i tak mają 1000% marży)
P33

Post autor: P33 »

Witam wszystkich serdecznie! :)

Chciałbym dowiedzieć się czy klips przy WALLim jest solidny na tyle aby używać lampki solo, na plecaku czy też zaufać można dopiero gdy jest przykręcona uchwytem do sztycy?

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
tty5150

Post autor: tty5150 »

Klips wygląda bardzo porządnie. Myślę, że dobrze zaczepiony o pasek plecaka nie spadnie. Zawsze możesz cienką linkę przewiązać na klipsie i zrobić dodatkowe zabezpieczenie.
*michal*

Post autor: *michal* »

Panowie ja sie pofatygowałem i zmierzyłem prądy pobierane bezposrednio z pakietu akumulatorów i wyszło:

1. Tryb ciągły 84mA
2. Tryb pulsacyjny "a" 48-54mA
3. Tryb pulsacyjny "b" 22-26mA

To tak na temat lampki jakby ktoś był ciekawy.

Ale to dziwne bo np. lampka tylna z tego roweru na jednej zwykłej diodzie poibiera ponad 50mA - szok. A świeci jak umarłemu na drogę.

Rower z lampką której piszę :
http://www.decathlon.pl/elops-3-id_8089003.html

A co najlepsze jak wsadziłem tam 3 diody smd zamiast tej jednej to prąd spadł do 8mA przy czym jasność poszła w górę. Ktoś może mi to wytłumaczyć?
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

Narzędzie do wypalania dziur w rzeczywistości i oczu kierowców zamontowane w końcu ;)

Obrazek

Obrazek

PS. Bałagan w piwnicy niezamierzony ;)
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
opk

Post autor: opk »

Witajcie,

Czy którykolwiek z forumowiczów miał do czynienia z produktem NiteFLUX - Red Zone 4 http://www.niteflux.com/Products_RedZone4.aspx

Czy w Polsce można go kupić?
Jan73

Post autor: Jan73 »

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów ;-)
Wydawało mi się że kupno tylnej lampki to pestka,ale po wejściu na to forum jestem skołowany.Codziennie myślę o zakupie innej lampki,jak się już zdecyduję to jeszcze przeczytam jakiś post i znów zabawa z kupowaniem zaczyna się od początku :roll: .
Myślę o trzech modelach;
1 Oczywiście Walle
2CAT EYE TL-LD170-R 3D
3Super Flash Smart 1500 m/RL318R

Proszę o radę tych co sprawdzili te lampki w codziennym użytkowaniu.Dodam tylko że lubię jeździć po leśnych traktach i innych nierównych drogach.
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Walle jest porostu świetna sama w sobie, najmocniejsza jaką mam ma tył, zaczep nawet przy górskim hasaniu nie odpuszcza.

CAT EYE TL-LD170-R 3D tej lampki używałem odkąd dostałem rower komunijny i na komplecie baterii w co trudno uwierzyć świeciła przez 6 lat, do tej pory jest zamocowana w 2-gim rowerze, i tak samo jak w Walle-m uchwyt jest nie do zdarcia.

Wieczorem strzele fotkę porównawczą żebyś mógł zobaczyć jak CatEye świeci.
W temacie Oświetlenie roweru z DX.COM, prośba o poradę wczoraj dałem zdjęcia porównawcze Walle-go i ciekawego tworu.

Smart to taka uboższa wersja Walle 1x0,5W vs. 2x 0,5W.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Vigo

Post autor: Vigo »

Jan73, Walle'go możesz brać w ciemno, weź pod uwagę jeszcze tego MacTronica:
http://allegro.pl/mactronic-lampa-tylna ... 59667.html
jest na jednej diodzie 0,5W plus dodatkowo dwie mniejsze, też bardzo przyzwoita lampka nie taka rażąca jak wspomniany Walle.
Używam zamiennie z Walle'm i bardzo dobrze się sprawdza, no i jest ciut tańsza.

____
Awatar użytkownika
lord_craven

Post autor: lord_craven »

Jan73, na tył bierz coś dobrze świecącego, bo jak napisał w tym wątku:
Hooter pisze:To ona jest jedynym 'strażnikiem naszych tyłów'.
Mactroniki: HLS-K1 mod by ElSor, EPIC HLS-NL3, BPM-2SL Walle.
SF L2P mod by Greg i FandyFire UV-S5 mod by Dariusz70
Awatar użytkownika
bulwa11

Post autor: bulwa11 »

Bierz Walle, sprawdzona i świetna :)
Obrazek

Solarforce L2 XM-L T5 4B mod Grega || X1 XM-L2 T6 3C mod Grega || 3x MH 150W @CDM-T 942 || MH HQI-BT 400W/D
ODPOWIEDZ