18650 na Allegro - jest ryzyko?

....nie pasujące gdzie indziej...
lucky

18650 na Allegro - jest ryzyko?

Post autor: lucky »

Znalazłem na Allegro bardzo dobrą cenowo ofertę na markowe akumulatorki (Panasonic) unprotected 18650.
Czy jest ryzyko zamówienia podróbki czy raczej śmiało można brać?

Proszę o szybką odpowiedź. Sprzedawca zapewnił mnie, że jak zamówię do 13:30 to jeszcze dzisiaj nada przesyłkę.
Czekam więc do tej godziny i jak Bocian odpowie mi na PW i zgodzi się wysłać dzisiaj to wezmę u niego, jak nie to u tego sprzedawcy na Allegro.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Tak naprawdę poza tym, że Bocian jest zaufanym sprzedawcą i można śmiało kupować u niego, nie wiemy nic więcej. Podaj jakieś konkrety, bo wróżyć z fusów nikt nie będzie (cena, jakie ogniwa, link itp)
lucky

O te ogniwa chodzi:
http://allegro.pl/ogniwo-li-ion-18650-p ... 38619.html

Gdybym brał od Bociana to Samsungi, które wystawił ale tak jak wspomniałem chcę żeby dzisiaj zostały wysłane więc może się okazać, że do ~13:30 nawet nie zdąży PW odczytać.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Cena nie jest podejrzanie niska, zdjęcie jak każde inne (tzn nie real foto). Kup przetestuj i najwyżej daj info :razz:
lucky

ElSor pisze:Cena nie jest podejrzanie niska, zdjęcie jak każde inne (tzn nie real foto). Kup przetestuj i najwyżej daj info :razz:
U grega taki kosztuje 46zł., w cnq w detalu 9$ (ok. 28zł.). Także cena wydaję się okazyjna. Chyba się skuszę i nie będę już czekał na ew. odpowiedź Bociana bo tylko 2 sztuki już zostały.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Duże firmy mają je taniej pewnie i mogą z cenami zejść niżej ew zarobić więcej. Ja np kupiłem dziś w nocy (po rabacie) za 39zł wersję protected.
lucky

ElSor pisze:Duże firmy mają je taniej pewnie i mogą z cenami zejść niżej ew zarobić więcej.
Na pewno. Już od 20 sztuk w cnq są po 7.9$ Jak ktoś zamawia ze 100 lub więcej i dobrze poszuka to może jeszcze z dolar w dół zejdzie albo i więcej i wtedy to już się opłaca.

Dla kupujących w sumie też bo w cnq wyszłaby mi podobna cena a zamawiając tutaj będę miał najpóźniej do piątku.
ElSor pisze:Ja np kupiłem dziś w nocy (po rabacie) za 39zł wersję protected.
Na Allegro zamawiałeś?
Ja myślałem o Hi-Max protected u grega wstępnie ale są dość długie więc jak dostałem odp. od cnq, że Unique M1 ma zabezpieczenie to wolałem nie ryzykować (mogłoby się nie zmieścić).
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Na allegro nikt nie zaoferuje dobrych cen dopóki będą prowizje od sprzedaży i inne opłaty.
lucky

Niecałą godzine temu zamówiłem wspomnianego Panasonica. Już tylko 1 sztuka została jakby ktoś chciał ;)
ElSor pisze:Na allegro nikt nie zaoferuje dobrych cen dopóki będą prowizje od sprzedaży i inne opłaty.
Nikt? Panasonic podany wyżej w cnq kosztuje ok. 28zł. (przy zamówieniu detalicznym). Tutaj 30zł. Moim zdaniem to bardzo dobra cena.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Założymy się o to że kupię w PL i taniej ? :razz:
Oczywiście z paragonem, oryginał itp.
lucky

Jak pech, to pech. Przyszedł akumulatorek i wygląda na to, że jest to wersja z zabezpieczeniem... Przez co się nie mieści w Unique. W Balderze sprawdziłem i w sumie też nawet do końca nie dokręcając delikatnie przygiąłem blaszkę w baterii.

Zdjęcia:
https://www.dropbox.com/sh/bp1kbykbg45exkn/GyGUNlhhvj

Wygląda na oryginalną, działa i na pewno była nowa. Tylko, że moim zdaniem to jest wersja z zabezpieczeniem i ma prawie 7cm. Możecie to potwierdzić?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

lucky pisze:Jak pech, to pech.
Tobie dogodzić. Masz protected kupione za 30zł i jeszcze Ci źle :razz:
lucky

ElSor pisze:Tobie dogodzić. Masz protected kupione za 30zł i jeszcze Ci źle :razz:
Chcesz odkupić? :razz:

W cnq takie kosztuje ok. 33zł. czyli cenowo oferta bardzo dobra. Tylko co mi z tego ogniwa skoro nie mam ani jednego urządzenia w którym mógłbym je wykorzystać?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Za 30zł + wysyłka chętnie kupię, nawet 4szt.
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

lucky pisze:Chcesz odkupić? :razz:

W cnq takie kosztuje ok. 33zł. czyli cenowo oferta bardzo dobra. Tylko co mi z tego ogniwa skoro nie mam ani jednego urządzenia w którym mógłbym je wykorzystać?
Kurcze nie mam ogniwa na podmianę z tobą bo bym się zamienił mam tylko Hi Max, a dużo ci brakuje aby się zmieścić ?
Ostatnio zmieniony piątek 18 sty 2013, 15:37 przez Nightmare, łącznie zmieniany 2 razy.
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
ODPOWIEDZ