Sterownik driver LED 2,8-4,5V 2,8A programowalny
Warto pomyśleć nad profilami, to już w zasadzie wyczerpałoby chyba temat w 99%.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Witam
Panowie nie gońcie tak z tymi nowinkami bo zabraknie ich na następny rok
Jako ciekawostka dzisiaj pojawiły się w ofercie mhunt latarki z wyświetlaczami, ktoś coś o tym wspominał.
pozdrawiam Tomek
Panowie nie gońcie tak z tymi nowinkami bo zabraknie ich na następny rok
Jako ciekawostka dzisiaj pojawiły się w ofercie mhunt latarki z wyświetlaczami, ktoś coś o tym wspominał.
pozdrawiam Tomek
- Załączniki
-
- 7.jpg (42.27 KiB) Przejrzano 438 razy
Ostatnio zmieniony środa 16 sty 2013, 22:29 przez tomeksz68, łącznie zmieniany 1 raz.
Osobiście wcześniej zrezygnowałem z podmiany na programowalny sterownik, bo jednak koszty niemałe, ale jak widzę jakie Combo tu powstaje to chyba się skuszę.
PS. Profile to świetny pomysł, sam ustawiłbym coś takiego:
rowerowy - kilka trybów, bez pamięci...
edc - tryby inne, z pamięcią
oddzielny z jednym trybem do takiego nadawania Morsem dla przykładu (lub ratunkowy)
Jestem za.
PS. Profile to świetny pomysł, sam ustawiłbym coś takiego:
rowerowy - kilka trybów, bez pamięci...
edc - tryby inne, z pamięcią
oddzielny z jednym trybem do takiego nadawania Morsem dla przykładu (lub ratunkowy)
Jestem za.
do tomeksz68
Już pisałem wcześniej idea programowania jest po to żeby ewentualnie przygotować sobie latarkę do określonych zadań. Powiedzmy słabe tryby w domu i okolicy, wybierasz się na polowanie programujesz tryby mocniejsze, idziesz nocą na ryby robisz kombinacje dwóch powyższych. Mam latarkę od Grega i ma 7 trybów dość dużo i przyznaję uciążliwe ale poza niewygodą jest możliwa do używania w każdej sytuacji. Mając nowy sterownik na pewno ułatwi mi to obsługę i poprawi ergonomię.
Poza tym jak pisze Greg latarka będzie wstępnie zaprogramowana. Pewnie zawsze będzie można kupić światełko zaprogramowane na stałe. Jest na rynku mnogo fabrycznych latarek.
Więc nie bardzo rozumiem o co chodzi, jak się boję że nie dam rady z obsługą to nie kupuję tej wersji.
My tutaj na tym forum w dużym odsetku nie należymy do "normalnych użytkowników"
90% wypowiadających się na temat nowego sterownika ma zapewne latarkowe skrzywienie mózgu
Więc proponuję nie dyskutować tutaj o zasadności tworzenia tak skomplikowanej latarki
do Grega
Mam propozycję na 20-klik menu ustalające kolejność innych klików
Już pisałem wcześniej idea programowania jest po to żeby ewentualnie przygotować sobie latarkę do określonych zadań. Powiedzmy słabe tryby w domu i okolicy, wybierasz się na polowanie programujesz tryby mocniejsze, idziesz nocą na ryby robisz kombinacje dwóch powyższych. Mam latarkę od Grega i ma 7 trybów dość dużo i przyznaję uciążliwe ale poza niewygodą jest możliwa do używania w każdej sytuacji. Mając nowy sterownik na pewno ułatwi mi to obsługę i poprawi ergonomię.
Poza tym jak pisze Greg latarka będzie wstępnie zaprogramowana. Pewnie zawsze będzie można kupić światełko zaprogramowane na stałe. Jest na rynku mnogo fabrycznych latarek.
Więc nie bardzo rozumiem o co chodzi, jak się boję że nie dam rady z obsługą to nie kupuję tej wersji.
My tutaj na tym forum w dużym odsetku nie należymy do "normalnych użytkowników"
90% wypowiadających się na temat nowego sterownika ma zapewne latarkowe skrzywienie mózgu
Więc proponuję nie dyskutować tutaj o zasadności tworzenia tak skomplikowanej latarki
do Grega
Mam propozycję na 20-klik menu ustalające kolejność innych klików
Ostatnio zmieniony czwartek 17 sty 2013, 12:40 przez Krasny, łącznie zmieniany 1 raz.
Gregforce L2P, Fenix LD20, Fenix LD10, Maglite LED 4D
Będą zatem profile.
aktualna funkcjonalność:
6-klik wskaźnik napięcia (5 kroków)
7-klik wybór profilu, 3 dostępne, w każdym dowolne tryby (1-5 sztuk)
. . . Poniższe ustawienia dotyczą aktualnie wybranego profilu i są w nim zapamiętywane:
8-klik programowanie jasności aktualnego trybu
9-klik liczba trybów do wyboru 1-5
10-klik pamięć on/off (domyślnie: on)
11-klik wybór stroboskopów, programowalne jako dowolny z trybów (rowerowy, taktyczny, beacon, SOS)
12-klik przełączenie ochrony ogniwa (do upadłego - on, lub off przy najniższym trybie i 2,8V) (domyślnie: on)
13-klik soft start on/off (domyślnie: off)
...
15-klik reset do ustawień fabrycznych (aktywny pierwszy profil fabryczny), specjalne ostrzeżenie 10 sekund
predefiniowane 3 profile, zarazem ustawienie fabryczne po resecie (propozycja):
1. EDC, tryby: 2-35-100% z pamięcią
2. Rowerowy: 15-30-60-100%-[stroboskop 4Hz 25%] bez pamięci
3. Taktyczny: tylko 100%
aktualna funkcjonalność:
6-klik wskaźnik napięcia (5 kroków)
7-klik wybór profilu, 3 dostępne, w każdym dowolne tryby (1-5 sztuk)
. . . Poniższe ustawienia dotyczą aktualnie wybranego profilu i są w nim zapamiętywane:
8-klik programowanie jasności aktualnego trybu
9-klik liczba trybów do wyboru 1-5
10-klik pamięć on/off (domyślnie: on)
11-klik wybór stroboskopów, programowalne jako dowolny z trybów (rowerowy, taktyczny, beacon, SOS)
12-klik przełączenie ochrony ogniwa (do upadłego - on, lub off przy najniższym trybie i 2,8V) (domyślnie: on)
13-klik soft start on/off (domyślnie: off)
...
15-klik reset do ustawień fabrycznych (aktywny pierwszy profil fabryczny), specjalne ostrzeżenie 10 sekund
predefiniowane 3 profile, zarazem ustawienie fabryczne po resecie (propozycja):
1. EDC, tryby: 2-35-100% z pamięcią
2. Rowerowy: 15-30-60-100%-[stroboskop 4Hz 25%] bez pamięci
3. Taktyczny: tylko 100%
Tak sobie myśle - mamy ustawione 4 tryby. Chemy wejść w drugi, startujemy od pierwszego. Jednak przeskoczyliśmy drugi i by znowu do niego wejść musimy przejść przez kolejne tryby. Czyli wygląda to tak: 1 -> 2 -> 3 -> 4 -> 1 -> 2. No i zamiast trybu drugiego lampka załącza wskaźnik napięcia (wykonaliśmy 6 klików). Takie sytacje się zdarzają (że się przeoczy swój tryb), ale nie mam pomysłu jak to obejść (bo podnosienie ilości wszystkich klików +1 nie uważam za najlepsze podejście).
Rzeczywiście, wystarczy lekko przytrztymać jeden klik w sekwencji i lampka nie wchodzi do programowania - sprawdzone.greg pisze:Nie klikać 6 razy z rzędu?
A jeśli tak się stanie, to zwyczajnie otrzymasz po 6-kliku informację o stanie akumulatora, po czym latarka przejdzie do wybranego przez Ciebie trybu wyłączone)