fenix tk35 wątpliwości czy to oryginał zdjęcia
fenix tk35 wątpliwości czy to oryginał zdjęcia
To mój pierwszy post u Was więc witam wszystkich.
Jak zły dział to proszę o przeniesienie.
Otóż mam latarkę jak w temacie, nie kupioną w sklepie i mam pewne wątpliwości co do jej oryginalności:/
mianowicie:
Na obudowie nie jest napisane FENIX TK35 tylko XML-T6,
na żadnej części wewnątrz nie ma napisu FENIX,
nie zapamiętuje ostatniego trybu, zawsze się uruchamia w trybie najsłabszym,
pod napisem HOT nie ma numeru seryjnego,
gumka od przełączania trybów ma inne logo niż na zdjęciach znalezionych w googlach.
Wdzięczny będę za pomoc określeniu czy to FENIX czy może niestety nie
Jak zły dział to proszę o przeniesienie.
Otóż mam latarkę jak w temacie, nie kupioną w sklepie i mam pewne wątpliwości co do jej oryginalności:/
mianowicie:
Na obudowie nie jest napisane FENIX TK35 tylko XML-T6,
na żadnej części wewnątrz nie ma napisu FENIX,
nie zapamiętuje ostatniego trybu, zawsze się uruchamia w trybie najsłabszym,
pod napisem HOT nie ma numeru seryjnego,
gumka od przełączania trybów ma inne logo niż na zdjęciach znalezionych w googlach.
Wdzięczny będę za pomoc określeniu czy to FENIX czy może niestety nie
Ostatnio zmieniony środa 16 sty 2013, 06:14 przez Twigel, łącznie zmieniany 2 razy.
To jest klon. Z Fenixem ma wspólny jedynie wygląd zewnętrzny. W środku kompletnie inne "flaki". Mam takiego osobnika w szufladzie, tyle, że zmodowanego
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Dzięki za odpowiedzi
Kupiłem na allegro, właśnie pisałem do sprzedającego że chce zwrócić
Kupiłem na allegro, właśnie pisałem do sprzedającego że chce zwrócić
Ostatnio zmieniony środa 16 sty 2013, 12:13 przez Twigel, łącznie zmieniany 1 raz.
+1skaktus pisze:W tym wypadku ja bym go okreslił mianem - podróbka, nie klon. Napisz do sprzedawcy że jak nie odda kasy za latarke + koszty wysyłki w obie strony zgłosisz sprawę do allegro i jak będzie trzeba na policję.
Tak jak pisałem te latarki w Chinach nie są sprzedawane jako Fenix TK35 (klon), a tutaj moim zdaniem sprzedawca chciał Cie świadomie oszukać (czyli traktujemy jako podróbkę).
Z doświadczenia - samo Allegro ma oszukanego użytkownika głęboko w ... . Bez zgłoszenia na Policję nie kiwną palcem (choc miałem nieco odmienną sprawę).
Ostatnio zmieniony czwartek 17 sty 2013, 14:30 przez Kazik, łącznie zmieniany 1 raz.
@Twigel, tak z ciekawości, kupiłeś może na tej aukcji
http://allegro.pl/latarka-tk35-860-lume ... 38908.html
http://allegro.pl/latarka-tk35-860-lume ... 38908.html
Proponuję dopisać tego przyjemniaczka Skwarek_Corp do czarnej listy sprzedawców, mamy tu taką.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
tak z tej aukcji,
robię bardzo dużo zakupów przez allegro i rutyna połączona z chęcią kupienia taniej dała taki a nie inny efekt
nigdzie nie ma że to FENIX ale zdjęcia są tak robione i opis żeby tak wyglądało, nie odpuszczę tak łatwo Skwarek_Corp bo ja mu ją tylko chcę oddać, wysłać na własny koszt i nie chce zwrotu za przesyłkę. A tym bardziej że on czymś tam handluje na allegro i ani paragonów ani FV nie wystawia
a jeszcze zrobił ciekawy numer, napisałem do niego priw na allegro żeby coś tam jeszcze z ceny urwać, on mi odpisał:
"Witam!
Niestety na chwilę obecną nie jestem zainteresowany Pana propozycją.
Może tutaj będzie miał Pan wiecej szczęścia i zaakceptują Pana ofertę http://allegro.pl/latarka-fenix-tk35-xm ... 90296.html
Pozdrawiam Serdecznie
Skwarek_Corp"
[ Dodano: 16 Styczeń 2013, 13:02 ]
Szczerze to wstyd mi za siebie bo dałem się zrobić jak dziecko
robię bardzo dużo zakupów przez allegro i rutyna połączona z chęcią kupienia taniej dała taki a nie inny efekt
nigdzie nie ma że to FENIX ale zdjęcia są tak robione i opis żeby tak wyglądało, nie odpuszczę tak łatwo Skwarek_Corp bo ja mu ją tylko chcę oddać, wysłać na własny koszt i nie chce zwrotu za przesyłkę. A tym bardziej że on czymś tam handluje na allegro i ani paragonów ani FV nie wystawia
a jeszcze zrobił ciekawy numer, napisałem do niego priw na allegro żeby coś tam jeszcze z ceny urwać, on mi odpisał:
"Witam!
Niestety na chwilę obecną nie jestem zainteresowany Pana propozycją.
Może tutaj będzie miał Pan wiecej szczęścia i zaakceptują Pana ofertę http://allegro.pl/latarka-fenix-tk35-xm ... 90296.html
Pozdrawiam Serdecznie
Skwarek_Corp"
[ Dodano: 16 Styczeń 2013, 13:02 ]
Szczerze to wstyd mi za siebie bo dałem się zrobić jak dziecko
Ostatnio zmieniony środa 16 sty 2013, 12:48 przez Twigel, łącznie zmieniany 1 raz.