Materiał termoizolacyjny wytrzymujący 150*C
Materiał termoizolacyjny wytrzymujący 150*C
Czy ktoś zna jakiś materiał termoizolacyjny wytrzymujący temperatury rzędu 150*C i który można kupić w grubości 3mm?
Azbest?
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Otóz - chcę sobie wykonać... <treble> garnek produkujący prąd. Generalnie domowy klon tego:
http://techtrendy.pl/title,PowerPot-ogn ... caid=6fe1d
W wersji klockowatej (garnek średnicy ok. 20cm). Na zdjęciu urządzenia widać taki brązowy pasek na dole - jest to właśnie izolacja. Przerwa między garnkiem a dolną płytą wyniesie dokładnie 3,4mm - tyle mam miejsca na izolację - stąd poszukianie 3mm. Najlepiej coś elastycznego i łatwego do ucięcia.
Styropian zniesie 150*C?
http://techtrendy.pl/title,PowerPot-ogn ... caid=6fe1d
W wersji klockowatej (garnek średnicy ok. 20cm). Na zdjęciu urządzenia widać taki brązowy pasek na dole - jest to właśnie izolacja. Przerwa między garnkiem a dolną płytą wyniesie dokładnie 3,4mm - tyle mam miejsca na izolację - stąd poszukianie 3mm. Najlepiej coś elastycznego i łatwego do ucięcia.
Styropian zniesie 150*C?
A może silikon wysokotemperaturowy by się nadał: KLIK
Lepsze byłoby coś w gotowej formie (w sensie nadany kształt).MaciekB pisze:A może silikon wysokotemperaturowy by się nadał: KLIK
Sprawdzałem teflon i wygląda nieźle (pomijajac cene).
Witam
Zaproponował bym silikon wysokotemperaturowy... początkowo myślałem, że cała przestrzeń ma być nim wypełniona.
Coś mi jednak tu nie pasuje ta temperatura, bo jeśli pomiędzy płytką a dnem ma być coś izolującego, to temperatura może być dużo wyższa od 150°C...
Pozdrawiam
Zaproponował bym silikon wysokotemperaturowy... początkowo myślałem, że cała przestrzeń ma być nim wypełniona.
Coś mi jednak tu nie pasuje ta temperatura, bo jeśli pomiędzy płytką a dnem ma być coś izolującego, to temperatura może być dużo wyższa od 150°C...
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.