Coś o Poczcie Polskiej....

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
lennin

Coś o Poczcie Polskiej....

Post autor: lennin »

Bez komentarza....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vJdAXnbgpaY[/youtube]
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

MOCNE.....i chyba niestety prawdziwe.
Na szczęście monopolistami nie są a konkurencja się rozwija.....
Sabre

Post autor: Sabre »

U mnie zawsze jest inna sprawa, jak coś zamawiam to prawie nigdy nie dostaję przesyłki od listonosza do ręki. Zawsze jest tak, że praktycznie nikt do mnie nie dzwoni domofonem (siedzę w domu) i nagle tego samego dnia znajduję w skrzynce awizo, wystawione z datą z dnia poprzedniego, a skrzynkę często sprawdzam conajmniej 3-4 razy dziennie jak na coś czekam.
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

Sabre, listonosze od jakiegoś czasu nie dostarczają paczek zwykłych, mają zbyt wiele ulotek do roznoszenia ;).

Jak nie donosi priorytetowych to zgłoś sprawę na lokalnej poczcie.
Ostatnio zmieniony wtorek 09 wrz 2008, 10:44 przez Dominik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Sabre, my też to znamy...teraz jest lepiej ale parę miesięcy temu to była normalka....ale podobno problemy z pracownikami mieli....oni tam chyba kokosów nie zarabiają...strajki etc...
U mnie na poczcie nawet Panie z okienka czasem coś wspomną niesympatycznego o tych doręczycielach.....bywa różnie, rotacje ludzi....
Awatar użytkownika
lennin

No to już wiecie jak giną nasze przesyłki. Kolejną w swojej kolekcji jako zagubioną przez pocztę polska mam na swoim koncie. Niby nic bo torba na obiektywy a sie komuś przykleiła do rączek :(
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

...z Polski wysylana?
Awatar użytkownika
lennin

Nie DXowe. :( Tak samo mam pietra bo czekam na JETa z HK. Nie wiem nawet czy wysłali z trackingiem bo nie odpisują :shock:
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
wolfj23

Post autor: wolfj23 »

na 11 pierwszych zamowionych z alledrogo paczek 6 mialem otwieranych, ksiażek nie kradli ale już sam fakt wkurzał mnie bardzo, oststnio nie zaglądają już tak często do moich książek ale ładowarkę przepyrali niszczac opakowanie i folię ochronną pozniej wrzucili to w koperte i tak z dziurą do mnie przyszło cud że nie wypadła po drodze :mrgreen:

a list z dokumentami wysłany do tego samego miasta nie dotarł :shock:
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

Moje z DX przychodzą ładnie - nawet ostatnia została szczelnie zapakowana w przeźroczystą folię bo koperta była delikatnie naderwana. Ale trzepanie paczek na trasie Warszawa - Wrocław co prawda czasu jest sporo ale ryzyko znaczne bo idą najpierw do rozliczenia na sortownie i dopiero potem idą dalej a u nas Babki na poczcie odbierając paczki pierwsze co to na wagę i weryfikacja.
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Mithrandir159

Post autor: Mithrandir159 »

Ja również miałem kilka przykrych doświadczeń z pocztą polską. Dziurawe koperty z których znikały wartościowe rzeczy... nie wiem jak tak można. Złodziej na złodzieju normalnie
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Jak do tej pory nie zginęła mi żadna paczka :-) Natomiast miałem problemy z listonoszami. Pani w okienku z rozbrajającą szczerością powiedziała mi, że nie biorą tych większych listów (przesyłki z DX mają status listu), mimo że mają taki obowiązek i jak chcę, to mogę skarżyć się na nich. Od jakiegoś czasu ten sam listonosz obsługuje mój rejon, a jak spotkałem go w knajpie, to postawiłem mu piwo i od tej pory wszystko jest donoszone.
Dubito ergo sum!
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

hehe, ja zazwyczaj daję listonoszowi jakieś drobne za doręczenie i mam wrażenie że to pomaga ;-)
Z DX-a żadna paczka mi nie zginęła....generalnie tu gdzie mieszkam mi się to nie przytrafiło...na szczęście...
Chłopaki, przeprowadzajcie się do Gdańska Oliwy, super lasy wokoło, dzielnica ładna, park, Katedra, duzo szlaków....poczta w porządku, hehe...
joseph

Post autor: joseph »

no patrz, mieszkamy w Oliwie ;P
DNF

Post autor: DNF »

Hehe, w Oliwie bylem kiedys na obozie...w Osrodku dla nieletnich. Calkiem przytulne miejsce :D I jakich milych ludzi tam poznalem :P
Pozdrawiam
DNF
ODPOWIEDZ