Witam,
mam do zrobienia takie zadanka na zajęcia. To z pojemnościami, zrobiłem bezproblemowo, ale jednak reszta to troszkę problem
Mógłby mi ktoś w tym pomóc ?
Zadania z elektrotechniki
-
Przepraszam, że pytam ale w czym jest problem? Ze znalezieniem wzorów i wstawieniem wartości?Legendyogger pisze:ale jednak reszta to troszkę problem
Dostając gotowe odpowiedzi nic się nie nauczysz a chyba wybrałeś taką a nie inną szkołę po to by wynieść z niej trochę wiedzy. Takie zadania są wg mnie przyjemne i pożyteczne, bo wymagają samodzielnego myślenia a taką umiejętność pewnie doceni Twój przyszły pracodawca.
Witam
Wydaje mi się, że przez analogię do pierwszego zadania, podstawiasz odpowiednią wartość pod N i dalej to już tylko przekształcenia podstawowych wzorów.
W pierwszym zadaniu wylicz najpierw zastępczy wektor siły działającej na każdy ładunek.
Pozdrawiam
Wydaje mi się, że przez analogię do pierwszego zadania, podstawiasz odpowiednią wartość pod N i dalej to już tylko przekształcenia podstawowych wzorów.
W pierwszym zadaniu wylicz najpierw zastępczy wektor siły działającej na każdy ładunek.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.