Pierwsze podejście Liro do lampki rowerowej

Oświetlenie przednie i tylne w rowerze, zasobniki na baterie. Komfort i bezpieczeństwo nocnej jazdy.
Liro

Pierwsze podejście Liro do lampki rowerowej

Post autor: Liro »

Diody 3x XPG2 z możliwością włączenia jednej lub trzech, fi45. Centralny uchwyt udany :mrgreen: Konstrukcja pancerna, szczelność "podwodna". Świeci średnio szeroko, bez ostrego odcięcia światło-cień, do pełni szczęścia brakuje centralnego spota :mrgreen:
Obrazek
Nie mam do niej nadal profi przełącznika przy gripie (jak widać jest prowizorka) i pakietu Li.
gorącego lata...
2010...
przystąpiłem do tego Forum...
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Ładniutkie.

Obudowa własnej roboty czy to przeszczep z czegoś innego ?
ILPT
Liro

Cała lampka jest zaadaptowana z branży motoryzacyjnej i uzupełniona o uchwyty i wyłączanie 2 diod (na płytce było to przewidziane).

Nawiasem mówiąc 2 takie będzie miał najszybszy polski quadowiec - Łoker na Dakarze (za 3 dni start).
Ostatnio zmieniony piątek 11 sty 2013, 17:12 przez Liro, łącznie zmieniany 1 raz.
gorącego lata...
2010...
marekpiotr1984

Post autor: marekpiotr1984 »

No całkiem całkiem :D Sam bym taką chciał. Robisz na zamówienie? ;)
Liro

Generalnie te lampy ale w wersji motoryzacyjnej (bez wyłączanej diody) są do kupienia http://4xledshop.home.pl/pl/p/SUPERMINI/124, uchwyty też mam, pakietów litowych nie mam.
W użyciu rowerowym nie jestem całkiem z niej zadowolony bo chociaż jest więcej światła niż w lampie na 1xXML to bikerom którzy ją testowali a mają lampki na 1xXML, brakowało trochę zasięgu natomiast bardzo chwalili szerokość. Przyciemniać można ją PWMem na zasilaniu.
Mam już projekt fajnej lampki która na pewno zaspokoi wymagających bikerów ale na razie lecą u mnie 2 inne większe projekty więc musi poczekać.
gorącego lata...
2010...
ODPOWIEDZ