problemy z włącznikiem-Romisen

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
zalup

problemy z włącznikiem-Romisen

Post autor: zalup »

Witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Chciałbym prosić o pomoc w rozwiązaniu problemów z dwoma latarkami.
2 lata temu na DX kupiłem Romisen RC-C8 CREE Q5-WC 3-Mode 210-Lumen Convex Lens LED
latarka bardzo przyzwoicie działała do chwili obecnej-teraz niestety zaczęły się prolblemy z pstryczkiem , często nie chce włączać latarki, po lekkim dotknięciu zmienia tryb, czasami działa tylko w jednym trybie np strobo itp.
przy połączeniu obwodu na sztywno przewodem latarka dziła poprawnie. Czy jest jakaś możliwość kupna samego włącznika do tel latarki- kupiłbym na dx nową ale potrzebuję szybko a tam trzeba czekać te kilka tygodni.
2 lata temu kupiłem też Ultrafire 502B z diodą MC-E. Bardzo fajna latarka, nawet się nie grzała, jednak od samego początku był problem ze stabilnym świeceniem , drżące światło , trzeba było przekręcać włacznikiem , zeby uzyskać stabilne świecenie, wyraźnie coś nie stykało. Przesmarowałem ją pastą miedzianą, trochę poprawiło sprawe ale nie do końca. Przez ostatnie kilka miesięcy świeciła ładnie a ostatnio to mnie diabli biorą, trzebą w ciągu godziny kilka razy krecić włacznikiem żeby uzyskać stabilne światło, czasem wstrząs zmienia trym, tak jakby ten obwód był niedomknięty. Wiem, że coś trzeba poprawić z tymi sprężynami, jakieś kable itp ale nie wiem dokładnie co robić. Bardzo proszę o pomoc , bo uwielbiam tą latarkę. Nie wiem czy kupno nowej nie sprowadzi się do tego , że też będę musiał ja naprawiać ( coś tam w komentarzach na DX piszą wszyscy o tym , że trzebą ją przygotować)
Awatar użytkownika
Nightmare

Post autor: Nightmare »

Zrób fotę pstryczka może taki mam
MPP-1 / Skyline I / L2P T6 / LL P7 / RC-39@XR-E R2 1.05A / C2 HA-III@T6 2.8A / Niwalker NWK600N1/ UF WF-501B / Balder SE-2@U3 3.04A / Shadov TC500 / SF M9
zalup

oto zdjecia
Załączniki
IMG_0014.JPG
IMG_0014.JPG (33.66 KiB) Przejrzano 118 razy
IMG_0015.JPG
IMG_0015.JPG (39.15 KiB) Przejrzano 118 razy
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Odkręć wewnętrzny pierścień mocujący i wyjmij całość z dupki.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Dariusz70

Post autor: Dariusz70 »

Najlepiej wymienić na porządny nowy.
Dobre włączniki ma Greg. LINK .
Powinny pasować bez przeróbek.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
zalup

Dziękuję bardzo za pomoc i poradę , żeby rozkręcić dupkę, myślałem że to to jest nierozbieralne. Po dołożeniu odrobiny pasty miedziowej i dobrym skręceniu dupek pomogło w obu latarkach. Niemniej jednak chyba i tak kupię nowe włączniki do obu.
Ostatnio zmieniony wtorek 01 sty 2013, 10:05 przez zalup, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ