Latarka dla myśliwego

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
HASAH

Latarka dla myśliwego

Post autor: HASAH »

Witam wszystkich jestem tutaj "nowy" choć wcześniej trochę poczytałem jako niezarejestrowany, i mam nadzieję na zdobycie tu odrobiny wiedzy. Jestem myśliwym hobbystycznie, a zawodowo strażakiem. Potrzebuję porady jaką kupić latarkę, potrzebuję zasięgu ok 150-200m najlepiej na ciepłej diodzie, tryby HI, MID, SOS, zasilana chyba 18650, lub 3x AAA..... cóż jeszcze nie wiem, a wskazany ale nie konieczny byłby zoom oraz włącznik na kabelku, liczę na wyrozumiałość i porady. Pozdrawiam HASAH.
dbuzer
Kontakt:

Post autor: dbuzer »

Darz Bór, myślę że SOS to możesz sobie darować, myślę że na pewno powinno to być coś na 18650 i na pewno powinieneś mieć drugi akus w kieszeni jak idziesz na polowanie, wielokrotnie mi już był potrzebny :), ja używam czołówki Petzl'a i RaidFire Spear,
Spear jest nawet trochę za mocny w HIGH no ale już się przyzwyczaiłem,

zasadnicze pytanie brzmi ile chcesz wydać :)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

HASAH, witaj ;-)
Odpowiedz proszę na pozostałe pytania z:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=642
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

Koledzy wytłumaczcie mi proszę na co myśliwemu latarka świecąca na 150-200m z wyłącznikiem taktycznym na drucie?

Pzdr.
P_iter

Post autor: P_iter »

Do dochodzenia postrzałków. :mrgreen:

tomo, nie zawsze coś co wygląda na czarne, takie jest. Ludziom trzeba ufać.
Pozdrawiam
P_iter
tomo
Kontakt:

Post autor: tomo »

P_iter pisze:Do dochodzenia postrzałków. :mrgreen:

tomo, nie zawsze coś co wygląda na czarne, takie jest. Ludziom trzeba ufać.
Wiesz, jako że sam trochę strzelam (na szczęście tylko sportowo/rekreacyjne) wolę się upewnić bo faktycznie wygląda to "iście smoliście".

Pzdr.
HASAH

Post autor: HASAH »

Witam!
ad. Calineczka szukam jakiejś tańszej alternatywy dla LedLenser P7, cena z akusami max 200zł,rozmiar do niej zbliżony lub mniejsza,
ad. tomo
Pewnie oczekujesz jedynej odpowiedzi , że do strzelania po nocy, ale nie jest to zgodne ani z prawem ani z etyką łowiecką! Po prostu chcę mieć! To trochę tak jak z XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX:wink: Myślę też o zastosowaniach strażackich, jak bym sobie latarkę przymocował do hełmu to włącznik na kabelku mógłbym mieć gdzieś bliżej, ale jak pisałem wcześniej nie jest to niezbędny bajer! Mam już małego Romisenka RC-G2 a teraz chcę czegoś mocniejszego.

edit by Calineczka. Proszę, chyba stać Cię na delikatniejsze porównania? To forum mogą czytać dzieci...

[ Dodano: 5 Styczeń 2010, 20:02 ]
Sorki!
Ostatnio zmieniony wtorek 05 sty 2010, 19:23 przez HASAH, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ