Przy okazjo ostatnich zakupów postanowiłem zakupić dwie takie latareczki.
Recenzje dość pochlebne co do latarki zastałem na witrynie sklepu więc postanowiłem rozebrać to cudo i trochę się przyjrzeć.
Pierwsze wrażenie, strasznie lekka , szybka "plastik fantastik" powłoka kiepska , gwint skrzypi, włożyłem Akumulatorek AA i zaświeciła, kolor zimny ale jeszcze nie trup,i choć nie daleko mu do niebieskich odcieni. Coś mi piknęło że latarkę łatwo nie będzie rozebrać i się nie pomyliłem. No cóż w imię wyższego dobra musiałem poświęcić trochę .. z obu stron nie da się bez strat rozebrać tego światełka.
Pomierzyłem prąd jaki idzie w diodę i jest to 0,26A.
"Sterownik" można wyciągnąć tylko w stronę szkiełka , które umiejscowione jest na wcisk od przodu, oringów brak. Męczyłem się z 30 minut różnymi sposobami żeby obyło się bez strat ale nic nie wskórałem.
Fotki :
Włącznik na wcisk w plastikowym dystansie - nijak nie szło tego normalnie wytargać
Pod "driwerem" jakiś drut w kształcie sprężyny
Tuleja dystasowa plastikowa między diodą a płytką stykową .....
Kilka fotek jak to świeci:
W terenie sesja nie wypadła pomyślnie dla ustawień.
Wiadomo jak ciężko o kompromis dla uzyskania miarodajnego wyniku dla świeczek i mocnej latarki, na żywo obie "świeczki" świecą lepiej niż na fotkach" :
- F/3.2,
-czas naświetlania 4 sek.
-ISO200,
-WB światło słoneczne
Porównanie 3 latarek
od lewej
Latarka z tematu
Ultrafire C3
Solarstorm SC03 - świetna latareczka....
latarka z tematu :
Ultrafire :
SC03 ukryty tryb minimum :
SC03 tryb 100% = efekt WOW (ogniwo Nitecore) pozamiatał
Reasumując latarka za te pieniądze ( czedo się spodziewać za 1,5$ ?) przynajmniej świeci i do użytku "żeby sobie przyświecić szukając kapci" się nadaje. Pod klucze trochę duża a żeby spacerować po lesie to dla mnie trochę za mało światła.
Boli fakt że nie bardzo idze coś poprawić, w sumie się zaparłem i sztuką dla sztuki wymieniłem włącznik na inny, zmostkowałem sprężynkę, zeszlifowałem krążek do przykręcania drivera z convoy s2 i przykleiłem na pokspiolu całość do body żeby siedziało.
Od przodu lipa z racji tego że nie bardzo wiem jak ugryżć montaż szkiełka. Ref pod cree nie przystosowany , driver można użyć
ten.
Ale co dalej ? Piguła tu nie wejdzie na zasadzie L2P echhh. Zapewnie Zbychur by jakoś sobie z tym poradził ale mi brak pomysłu jak narazie.
Recenzja Pocket 3W LED Flashlight AA Fasttech
Recenzja Pocket 3W LED Flashlight AA Fasttech
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm