Zepsułem NANJGa - gdzie podłączyć "+" od sterownik
Zepsułem NANJGa - gdzie podłączyć "+" od sterownik
Bawiłem się ze sterownikiem i urwałem pole do którego lutuje się przewód z "+" wychodzący ze sterownika do LEDa.
Zerwałem trochę warstwy pod spodem, ale nie widzę nic do czego mógłbym przylutować przewód. Da się to jeszcze naprawić?
Urwane pole to LED(+)
Zerwałem trochę warstwy pod spodem, ale nie widzę nic do czego mógłbym przylutować przewód. Da się to jeszcze naprawić?
Urwane pole to LED(+)
Lutujesz się do tej czarnej diody "S4" która jest zaraz obok, urwanego pola.
S4 Do miejsca bliższego "4"
S4 Do miejsca bliższego "4"
Ostatnio zmieniony piątek 04 kwie 2014, 12:27 przez ProLight, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Witam
Mnie ja też mam podobną przygodę a może nawet gorszą, otóż zakręcając sterownik nanjg 105c pierścieniem w latarce convoy m1 nie zwróciłem uwagi na kręcący się sterownik razem z pierścieniem co poskutkowało urwaniem diody s4 i teraz mam pytanie czy trzeba koniecznie tą diodę przylutować czy można to w jakiś sposób ominąć i do czego ta dioda służy Pozdrawiam
Mnie ja też mam podobną przygodę a może nawet gorszą, otóż zakręcając sterownik nanjg 105c pierścieniem w latarce convoy m1 nie zwróciłem uwagi na kręcący się sterownik razem z pierścieniem co poskutkowało urwaniem diody s4 i teraz mam pytanie czy trzeba koniecznie tą diodę przylutować czy można to w jakiś sposób ominąć i do czego ta dioda służy Pozdrawiam
-
http://www.aliexpress.com/item/100pcs-0 ... 08923.html szukać można we wszelakich starych telefonach komórkowych i innych urządzeniach elektronicznych zbudowanych na elementach SMD ważne, żeby to była dioda Schotky'ego o napięciu przewodzenia ~0,2-0,3V a nie zwykła prostownicza (0,7-0,8V).
-