Lutowanie podłoża SinkPAD z diodą XM-L2 do piguły

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
lukasz51

Lutowanie podłoża SinkPAD z diodą XM-L2 do piguły

Post autor: lukasz51 »

Witam,
chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników forum czy lutowanie SinkPAD z diodą XM-l2 do piguły z modułu D26 ma sens? Zabieg ten chciałbym wykonać w celu poprawy oddawania ciepła. Posiadam już SinkPAD z przylutowaną diodą i pigułę do latarki Solarforce L2T, ale zanim coś zepsuję chciałbym zasięgnąć rady :mrgreen: . Może już ktoś lutował SinkPAD do piguły i może krótko opisać proces? Jestem elektronikiem, posiadam odpowiedni sprzęt (stacja na gorące powietrze, stacja kolbowa, pasta lutownicza itd..) oraz doświadczenie w lutowaniu, ale z latarkami miałem mało wspólnego. Pozdrawiam i z góry dziękuję za udzielona pomoc.
Łukasz
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=140746#140746 tutaj temat był poruszony. W razie czego pytaj o szczegóły. W D26 najwięcej da poprawienie odprowadzania ciepła z samej piguły do obudowy i tym należy się zająć w 1wszej kolejności.
lukasz51

Post autor: lukasz51 »

Właśnie tego szukałem. Dziękuję za podsunięcie przydatnego tematu. Jutro będę próbował lutować. Jeżeli będę miał jeszcze jakieś pytania to się odezwę :)
Pozdrawiam
Łukasz

Edit:
Dioda wraz z podłożem przylutowana z pełnym sukcesem.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za pomoc.
ODPOWIEDZ