Witam
Nie dawno zakupiłem kilka latarek Ultrafire s6 po promocji.
Dokładnie Taka
Na pierwszy rzut oka : Jakieś to lekkie i upaprana szybka ( kiepski plastik z "kwiatkami" ).
Kilka fotek :
Ref SMO raczej bez przykrych niespodzianek negatywnych - dość czysto i bez paluchów.
Gwinty dość ostre i w środku sucho jak na pustyni, włącznik jakiś taki sztywny ale tragedii nie ma - zmostkowałem sprężynkę.
A jak w kwestii odprowadzenie ciepła ?
Spodziewałem się dziury pod diodą ale zostałem zaskoczony - dość dobra jak za te pieniądze. Poszła wymiana kleju na pastę, polerka podłoża i piguły, i trochę pasty termo na boki bo niestety piguła bez gwintu......
Dioda xp-e na cieniutkim podłożu aluminiowym, przyklejonym na termoglucie. dość szybko nabiera temperatury.
Driver, obawiam się że Mistrz Pyra powiedziałby - samo zło
3 tryby :
wysoki , niski , dyskoteka
1,3A,
0,27A
0,6A
Postanowiłem zrobić moda na AK-01 4*AMC i wykorzystać xm-l t4 7c
Wymieniłem też szybkę na taką co mi z convoya s2 została
Bez rys i dość czysta.
Wrzucam porównanie z terenu :
Standard z wallbuys - dość dobre skupienie
Po modzie : ( wstępnie zapodałem 105c 6*Amc ale okazało się to za dużo i w trybie max co chwilkę pomrugiwało światełko )
1,4A xml
Solarforce L2p Grega 2,8A
Myślę że za cenę poniżej 5$ latarka po poprawkach może być już dość dobrą pozycją.
Bolączką w standardzie jest kiepski driver i jakość co poniektórych podzespołów. Ja się raczej nie zawiodłem
Ultrafire s6 z promocji na wallbuys
Ultrafire s6 z promocji na wallbuys
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Ja kupiłem to
http://www.banggood.com/S5-CREE-XPE-Q5- ... 74568.html
to dokładnie to samo tylko body ma trochę inne moletowanie. Zmieniłem driver na 2xAMC i żona ma teraz swoje światełko, które może jej się "belontać" po torebce.
http://www.banggood.com/S5-CREE-XPE-Q5- ... 74568.html
to dokładnie to samo tylko body ma trochę inne moletowanie. Zmieniłem driver na 2xAMC i żona ma teraz swoje światełko, które może jej się "belontać" po torebce.
Zbychur, też mam tą lampkę
vin324pl, czy piguła wchodzi do latarki na wcisk? Jeśli nie, to kłania się dodanie blaszki miedzianej na obwodzie,
dodatkowo samo zmostkowanie sprężyny w tej konstrukcji niewiele zdziała. Należy jeszcze tą
sprężynę przylutować do blaszki włącznika, mosiężny grzybek wlutować do sprężyny, a blaszkę
włącznika stykającą się z body lekko pocynować, plastik ciapnąć cyjanoakrylem i całość wbić w dupkę.
Wtedy mamy pewną konstrukcję Jeśli zaczyna Ci pomrugiwać, to sam widzisz, że masz takie spadki
napięć na połączeniach + spadek na ogniwie pod obciążeniem, że zaczyna działać zabezpieczenie
przed nadmiernym rozładowaniem. Chyba, że driver takowego zabezpieczenia nie ma i mruga z przegrzania? :O
vin324pl, czy piguła wchodzi do latarki na wcisk? Jeśli nie, to kłania się dodanie blaszki miedzianej na obwodzie,
dodatkowo samo zmostkowanie sprężyny w tej konstrukcji niewiele zdziała. Należy jeszcze tą
sprężynę przylutować do blaszki włącznika, mosiężny grzybek wlutować do sprężyny, a blaszkę
włącznika stykającą się z body lekko pocynować, plastik ciapnąć cyjanoakrylem i całość wbić w dupkę.
Wtedy mamy pewną konstrukcję Jeśli zaczyna Ci pomrugiwać, to sam widzisz, że masz takie spadki
napięć na połączeniach + spadek na ogniwie pod obciążeniem, że zaczyna działać zabezpieczenie
przed nadmiernym rozładowaniem. Chyba, że driver takowego zabezpieczenia nie ma i mruga z przegrzania? :O
DNF,
Czekam właśnie na odpowiedź gościa bo w okolicy handluje takimi 0,5mm
Co do mostkowania to oczywiście wszystko zalutowane zostało jak napisałeś bez tego ani rusz.
Tylko po co taki manewr "plastik ciapnąć cyjanoakrylem i całość wbić w dupkę" ?
Czekam właśnie na odpowiedź gościa bo w okolicy handluje takimi 0,5mm
Co do mostkowania to oczywiście wszystko zalutowane zostało jak napisałeś bez tego ani rusz.
Tylko po co taki manewr "plastik ciapnąć cyjanoakrylem i całość wbić w dupkę" ?
Zestaw rowerowy:
W tej latarce to już chyba wszystko pomodzić zdążyłem.
Najnowsza dziecina dostała driver 3*AMC i diodę oskalpowałem standardową , zrobił się jeszcze większy szperacz.
Wrzucam porównanie spota s3 xm-l2 2,8A i latarki z tematu 1,05A
Najnowsza dziecina dostała driver 3*AMC i diodę oskalpowałem standardową , zrobił się jeszcze większy szperacz.
Wrzucam porównanie spota s3 xm-l2 2,8A i latarki z tematu 1,05A
Zestaw rowerowy: