Bocian vs Greg
- Psychopata
Bocian vs Greg
Jestem tu nowy tak więc na wstępie pragnę wszystkich serdecznie powitać
Ale przejdźmy do rzeczy, poszukuje latareczki jako główne oświetlenie rowerowe jak i do użytku codziennego, w oko mi wpadły dwie "opcje" :
Bocialarka
Oraz
EDC X1
Prawdę mówiąc mam spory dylemat, za X1 przemawia do mnie fajna opcja zabezpieczenia termicznego tak więc ciężko o przegrzanie oraz troszkę mocniejsze światło względem opcji kolegi Bociana, za to bocialarka posiada znacznie mniejszy apetyt na energie a co za tym idzie dłużej nam wytrzyma przy niewiele słabszym świetle względem X1 .
Latareczki mają tę samą cenę tak więc wybór staje się jeszcze cięższy, prosiłbym o wasze opinie co sami byście wybrali na moim miejscu, jak już wyżej wspomniałem główne zastosowanie to rower + użytek codzienny .
Ale przejdźmy do rzeczy, poszukuje latareczki jako główne oświetlenie rowerowe jak i do użytku codziennego, w oko mi wpadły dwie "opcje" :
Bocialarka
Oraz
EDC X1
Prawdę mówiąc mam spory dylemat, za X1 przemawia do mnie fajna opcja zabezpieczenia termicznego tak więc ciężko o przegrzanie oraz troszkę mocniejsze światło względem opcji kolegi Bociana, za to bocialarka posiada znacznie mniejszy apetyt na energie a co za tym idzie dłużej nam wytrzyma przy niewiele słabszym świetle względem X1 .
Latareczki mają tę samą cenę tak więc wybór staje się jeszcze cięższy, prosiłbym o wasze opinie co sami byście wybrali na moim miejscu, jak już wyżej wspomniałem główne zastosowanie to rower + użytek codzienny .
- Psychopata
Fakt fajny zestaw tylko mało poręczny jako latarka kieszonkowa, a do takowych celów również poszukuje światełka .skaktus pisze:Szczerze powiedziawszy ja bym nie kupił żadnej
Nie dlatego że są złe itd. Przeciwnie - są dopracowane do granic, ale moim zdaniem na rower lepiej jest się zaopatrzyć w lampkę typowo rowerową. Ja bym celował w SolarStorm X2.
Chciałbym kupić gotowy zestaw od jednego sprzedającego/użytkownika czyli :PawelG. pisze:Może trzecia opcja i Convoy od Darka?
Zastanawia mnie skąd 800lm w XM-L2 przy 2,1A.
Wydaje mi się, że realne to chyba około 700 lm.
Latarka + Bateria/e + Ładowarka + Uchwyt rowerowy + ew. pokrowiec, poza tym Dariusz ma aż za duży wachlarz konfiguracyjny dla laika i bałbym się że coś kiepsko skomponuję
"Życie nie ma nazwiska, więc jak TVN,
Co dzień beztrosko ciska, nam w oczy kałem"
Bierzesz Convoy S2 ze standardową optyką OP + XM-L2 T6 3C lub 4C + Driver 2,8A, który Ci pasuje.Psychopata pisze:Latarka + Bateria/e + Ładowarka + Uchwyt rowerowy + ew. pokrowiec, poza tym Dariusz ma aż za duży wachlarz konfiguracyjny dla laika i bałbym się że coś kiepsko skomponuję
Całą resztę akcesoriów ma dostępną u siebie, więc wszystko razem skompletujesz.
Koniec filozofii, tu nie da się źle skonfigurować
Ostatnio zmieniony poniedziałek 29 wrz 2014, 16:04 przez PawelG., łącznie zmieniany 1 raz.
- Psychopata
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, może faktycznie lepiej będzie jak zamówię cały komplecik u towarzysza Dariusza Tak czy siak bocilarka na chwilę obecną odpada po analizie ankiety jak i wszystkich odpowiedzi, poczekajmy jeszcze może ktoś coś chce jeszcze dodać w tej kwestii a i ja nie chce dokonywać pochopnego zakupu (jak to często mi się zdarzało ..)
PS:
Kolega Dariusz prowadzi sprzedaż na allegro bądź też podobnym portalu aukcyjnym ? Jeśli tak prosiłbym o namiary
PS:
Kolega Dariusz prowadzi sprzedaż na allegro bądź też podobnym portalu aukcyjnym ? Jeśli tak prosiłbym o namiary
"Życie nie ma nazwiska, więc jak TVN,